Audiențe la Prefectură. Prefectul mediază neînțelegerile legate de acordarea unei locuințe sociale cu Primăriile Pomi și Supur

• publicat la: 9 aprilie 2019
Audiențe la Prefectură. Prefectul mediază neînțelegerile legate de acordarea unei locuințe sociale cu Primăriile Pomi și Supur

O familie cu o fetiţa de 6 luni a deschis astăzi, 09 aprilie 2019 seria audienţelor săptămânale susținute de prefectul judeţului Satu Mare, Darius Filip. Având în vedere că nu au locuinţă, în acest moment locuind la o rudă, au solicitat primăriei Pomi o locuinţă socială pe o perioadă determinată, fără a se găsi o rezolvare până în acest moment. Prefectul a declarat că va lua legătura cu autoritatea locală pentru a se găsi o soluţie rezonabilă pentru situaţia locativă dificilă a tinerei familii.

Următoarea problemă prezentată prefectului a fost una de fond funciar. Prefectul a solicitat depunerea unei solicitări în scris, susţinută de documente, iar prefectura va solicita OCPI şi comisiei locale din Bogdand clarificarea aspectelor privind identificarea unui teren cu o suprafaţă de 56 ari situat în satul Babţa.

O situaţie funciară destul de complicată a fost prezentată de o petentă din municipiul Satu Mare privind un teren din comuna Acâş, în suprafaţă de 67 ari. După analiza documentelor prezentate s-a recomandat deschiderea unei acţiuni în instanță ca fiind o posibilă soluţie pentru rezolvarea situaţiei.

O doamnă din Viile Satu Mare nu reuşeşte să obţină scutirea privind impozitele locale, de care este în drept în calitate de văduvă de refugiat în urma Dictatului de la Viena din 1940. Răspunsul primit de la primărie nu clarifică situaţia dânsei. Prefectul a dispus deplasarea unui reprezentant din cadrul aparatului de specialitate care să medieze, la sediul primăriei, cererea petentei.

Ultima persoană prezentă astăzi în audienţă a solicitat sprijin pentru a obţine un loc de muncă şi locuinţă socială pentru a putea să-şi îngrijească cei doi copii. Prefectul a informat persoana că vineri, 12.04.2019 va avea loc bursa locurilor de muncă informând-o totodată despre actele de care are nevoie pentru a se prezenta la bursă. În ceea ce priveşte locuinţa socială, prefectul i-a transmis că va lua legătura cu primăria Supur pentru identificarea unei soluţii în acest sens.

Prefectul are calitatea de autoritate pentru supravegherea respectării legii de către autorităţile administraţiei publice locale. În această calitate poate media posibilele divergențe ce apar ca urmare a refuzului unei Primării de a acorda sprijin unei familii cu mai mulți copii ce solicită locuință socială.  Cazul de la Carei este mai mult decât revoltător având în vedere că o mamă cu 4 copii minori este purtată pe drumuri și i se refuză acordarea unei locuințe sociale în condițiile în care copii ai angajaților din Primăria Carei beneficiază de locuință socială.

Buletin de Carei

 

Lasati un comentariu