Extinderea programului RABLA pentru scutere și motociclete noi

• publicat la: 23 aprilie 2019
Extinderea programului RABLA pentru scutere și motociclete noi

Proiectul Asociației motoADN de extinderea programului RABLA pentru scutere și motociclete noi intră în următoarea etapă

  • Proiectul motoADN se bucură de sprijinul autorităților în domeniu – Administrația Fondului pentru Mediu și Registrul Auto Român – conferință de presă;
  • Constituirea unui grup de lucru la nivelul Ministerului Mediului pentru a identifica cele mai bune forme de extindere a programelor RABLA si RABLA plus, poate chiar pentru crearea unui program nou dedicat motocicletelor noi.    
  • motoADN a participat la SMAEB 2019  – Salonul de Motociclete, Accesorii și Echipamente, București;
  • Peste 2.000 dintre vizitatorii Salonului au semnat petiția de susținere a extinderii programului RABLA pentru scutere și motociclete noi – am depășit 6.000 de semnături!

motoADN a luat parte la cel mai așteptat eveniment moto al anului – SMAEB – Salonul de Motociclete, Accesorii și Echipamente, București 2019. Pe parcursul weekendului, s-au strâns peste 2.000 de semnături pentru petiția de susținere a extinderii programelor RABLA și RABLA Plus pentru scutere și motociclete noi, depășind, în acest moment, 6.000! Mulțumim tuturor persoanelor care au semnat petiția și tuturor partenerilor care ne susțin în acest demers.

Evenimentul a fost deschis cu o conferință de presă în cadrul căreia invitații motoADN – Dorin CORCHEȘ, Vicepreședinte, A.F.M. – Administrația Fondului pentru Mediu și Virgil RADU – Șef Departament Omologări Individuale și Inspecții Tehnice, R.A.R – Registrul Auto Român și-au exprimat public deschiderea față de susținerea extinderii RABLA pentru scutere și motociclete noi, menționând și pașii următori în atingerea acestui obiectiv.
Un pas concret îl reprezintă constituirea unui grup de lucru la nivelul Ministerului Mediului pentru identificarea celei mai bune forme de extindere a programelor RABLA și RABLA Plus.

Valentin CIOBANU, Președinte, motoADN (în cadrul Conferinței de presă SMAEB 2019)
Unul dintre proiectele în care motoADN a investit cele mai importante resurse în acest moment este cel care vizeaza extinderea programului RABLA pentru scutere și motociclete noi. Vrem ca folosirea tot mai frecventă de scutere și motociclete să reducă poluarea și să facă mai ușoară deplasarea în trafic, iar vehiculele noi pot ajuta la asta. Avem deja susținerea a peste 6.000 de semnatari ai petiției și, la fel de important este că avem alături de noi și instituțiile statului, care ne pot ajuta în demersul asociației.

Dorin CORCHIȘ – Vicepreședite, A.F.M. – Administrația Fondului pentru Mediu (în cadrul Conferinței de presă SMAEB 2019)
Ministerul Mediului și A.F.M. gestioneaza RABLA și RABLA Plus și ne dorim să le dezvoltam de la un an la altul. Nu puteam rămane impasibili la petiția care are deja atâția semnatari. Prezența mea aici nu face decât să arate că există deschidere la dialog. Vă propun ca, după sărbătorile pascale, prin asociațiile de resort, să constituim un grup de lucru la nivelul Ministeriului Mediului cu reprezentanți din minister și din Fondul de Mediu. Împreună, vom creiona un program și vom vedea cum va putea el să funcționeze în viitor.

Virgil RADU – Șef Departament Omologari Individuale și Inspecții Tehnice la Registrul Auto Român (în cadrul Conferinței de presă SMAEB 2019)
Încurajăm creșterea numărului de motociclete noi, care să respecte cerințele comune pentru toate statele membre. Creștere de 23% a motocicletelor comercializate în Romania este un semn bun, dar trebuie acordată o atenție deosebita motocicletelor second hand, care trebuie dotate numai cu elemente omologate și certificate. Salutăm initiativele de înnoire a parcului moto național prin programe tip RABLA. Acestea vor contribui la un mediu sănătos, dar și la plăcerea de a utiliza un produs nou și performat de către motocicliștii români.

Petiția online de susținere a extiderii RABLA pentru scutere și motociclete noi mai poate fi încă semnată aicipână pe 30 aprilie 2019.
Detalii despre motoADN și despre proiectul de extindere a programului RABLA găsiți aici!

Asociația continuă demersurile de dezvoltare a motociclismului prin proiectul de creștere a turismului național moto. Parteneri din lumea moto vor să se implice în acest proiect, fie că este vorba de cluburi moto, membri ai asociației, service-uri și magazine moto.

 

Lasati un comentariu