A pescuit ilegal şi a căzut în plasa jandarmilor

• publicat la: 30 mai 2019
A pescuit ilegal şi a căzut în plasa jandarmilor

În cursul după amiezii de miercuri, jandarmii sătmăreni au executat o misiune pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol pe râul Crasna, în zona localităţii Ghilvaci, acţiune în cadrul căreia a fost depista un bărbat ce pescuia ilegal folosind mai multe plase monofilament.
De asemenea, jandarmii au descoperit 2 plase tip oglindă, iar în canal se afla instalată încă o plasă tip oglinda de aproximativ 20 de m.
Bărbatului i-au fost întocmite acte de constatare pentru comiterea infracţiunii de deţinere sau utilizare a uneltelor de plasă de tip monofilament, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 64, lit. k, din OUG 23/2008 modificată şi completată de legea 317/ 2009 privind pescuitul şi acvacultura.
Uneltele folosite la săvârşirea faptei au fost ridicate în vederea confiscării iar actele procedurale întocmite au fost înaintate organelor abilitate, pentru continuarea cercetărilor.

comentarii

de iulian la 4 iunie 2019 - 10:05

Astia trebuie bagati la puscarie. Nu o sa plateasca niciodata amenzile si este posibil sa nu fie nici condamnati. Aceste lucruri se intampla in toata tara si nu se ia nici o masura concreta. Platim degeaba banii pentru permise de pescuit si oameni de la o multime de agentii ale atatului primesc o gramada de bani pentru nimic.

Lasati un comentariu