Ziua Veteranilor de război marcată la Carei

• publicat la: 7 mai 2019
Ziua Veteranilor de război marcată la Carei

Marți, 7 mai 2019, în Sala Cavalerilor a Castelului Károlyi, Direcția de Cultură a municipiului Carei a organizat un eveniment dedicat  Zilei Veteranilor de război.

În cadrul manifestării au luat cuvântul Bogdan Georgescu, directorul Direcției de Cultură Carei, mr. Racz Bujor, din partea Centrului Militar Județean Satu Mare, lt. colonel (r) Zorin Platec, preşedintele Asociaţiei Naţionale Cultul Eroilor “ Regina Maria” – filiala Satu Mare și colonel (r) Voicu Şichet, din partea Asociaţiei  Civice Tempora Satu Mare.

Invitații au vorbit despre însemnătatea Zilei Veteranilor de Război, au subliniat importanța cinstirii eroilor neamului și le-au amintit tinerilor jerfa și sacrificiul de care au dat dovadă ostașii români de-a lungul istoriei.

În încheiere, elevii Adrian Sabău și Emilia Berciu au citit câte un eseu scris sub îndrumarea prof. Madai Lucian, special pentru această întâlnire festivă, având ca subiect imaginea veteranului de război în viziunea adolescentului de azi.

La eveniment au participat elevi de la Liceul Teoretic, Liceul Tehnologic Iuliu Maniu și Școlii Vasile Lucaciu din Carei. Aceștia au putut vizita și expoziția cu imagini din Primul Război Mondial și au primit informații despre cariera militară la standul Centrului Militar Județean Satu Mare. Potrivit celor declarate de Bogdan Gerogescu, în municipiul Carei nu mai există veterani de război, ultimul dintre aceștia fiind recent înmormântat.

Buletin de Carei

comentarii

de un veteran(veritabil) la 8 mai 2019 - 04:12

nu prea am vz veterani,sau au foo „vetieranyii”?
stiti macar ce i un veteran?o medalie de veteran?
sau mai nou sint CA ” riviolutionarii” lui nea Ion?

de nicu la 8 mai 2019 - 08:19

da la ziua de comemorare a holocaustului ai vazut vreo victima de atunci? daca citeai articolul ai fi luat la cunostinta ca au murit toti veteranii din oras.

Lasati un comentariu