Directorul a fost transferat. Liber la controale și comisii de cercetare la Centrul Cristiana din Carei

• publicat la: 27 iunie 2019
Directorul a fost transferat. Liber la controale și comisii de cercetare la Centrul Cristiana din Carei

Potrivit satmareanul.ro, în cadrul ședinței de ieri, 27 iunie a.c, de la Consiliul Județean, s-a adus în discuție întâmplarea petrecută la Centrul de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică Cristiana din Carei cu o beneficiară abuzată precum și intenția de a forma comisii de anchetă.

Centrul în cauză l-a avut ca  director  pe Iosif Doboș, fost primar PSD din Pișcolt iar angajările au fost făcute cum așa cum se fac  în unitățile acaparate de politic.  A dat cumva socoteală pentru neregulile din perioada în care a fost director? Direcția l-a mutat într-un loc frumos și liniștit. Alții, dinafara grupului politic au fost aduși să dreagă busuiocul.

Și după ce șeful centrului groazei a fost extras și dus la loc sigur, la centrul de la Hurezu, cică se va realiza o comisie formată din consilierii județeni pentru a vedea cum funcționează Centrul de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică Cristiana din Carei pentru că  ,,nu sunt în regulă multe lucruri care se întâmplă acolo”.

Serios! După 4 ani de la inaugurare au aflat consilierii județeni  de  probleme de acolo? Abia după 4 ani și după îndepărtarea fostului primar PSD se poate face o analiză a neregulilor din acel centru? Directorul Centrului Cristiana de la Carei e absolvit de orice responsabilitate pentru cele petrecute în perioada mandatului său?

Dacă se respectau măcar 5 % din indicațiile comisiei profesionale, președintele CJ afirmă că nu s-ar fi ajuns la cazul tinerei de 33 de ani.

Și cine a permis ca indicațiile comisiei profesionale să nu fie respectate?

Deci din cauza politicului au suferit și chiar au decedat persoane cu anumite deficiențe?

Trebuie să moară cineva sau să fie abuzat ca să fie luate măsuri pentru asigurarea de servicii profesionale în funcționarea Centrului de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică Cristiana din Carei? Nu erau mai binevenite comisiile înainte de producerea nefericitelor evenimente, atunci când se puteau lua măsuri de remediere  a deficiențelor în funcționare?

Buletin de Carei

Lasati un comentariu