Cum alegi un credit rapid potrivit nevoilor tale. Ce trebuie să știi înainte să accepți o ofertă

• publicat la: 17 august 2019
Cum alegi un credit rapid potrivit nevoilor tale. Ce trebuie să știi înainte să accepți o ofertă

Multe dintre activitățile noastre se desfașoară în mediul online. Economisim timp și bani, ceea ce este extrem de favorabil pentru societate. De altfel, creditele online au luat și ele amploare, la o scară destul de largă.

De multe ori, din diverse motive, de cele mai multe ori neașteptate, oamenii au nevoie urgentă de o sumă de bani şi apelează la un credit cât mai urgent.

În linii mari, acest lucru nu ar trebui să reprezinte o problemă, însă atunci când împrumutul nu este gestionat corect, oamenii riscă să acumuleze datorii din ce în ce mai mari.

Dincolo de un posibil comportament neglijent din partea consumatorilor, există şi numeroase instituţii financiare nebancare ce oferă credite cu costuri mari, de multe ori ascunse.

Din acest motiv, este esenţial ca solicitanţii să se informeze foarte bine înainte de a semna actele.

Scopul utilizării creditului online urgent

Creditele rapide constituie sume mici de bani destinate unor cheltuieli urgente. Acestea au fost gândite pentru a răspunde unor nevoi neprevăzute care pot apărea în bugetul unei persoane şi nu suportă amânare, de tipul urgentelor medicale, reparaţiilor, evenimentelor familiale etc. În principiu, împrumuturile online urgente sunt “credite până la salariu”, adică pot fi achitate fără probleme la salariu, atunci când situaţia financiară a persoanei în cauză se redresează.

Alegerea creditorului

Ca să nu aibă neplăceri, este indicat ca solicitantul să acorde o grijă deosebită în alegerea instituţiei financiare nebancare cu care va colabora. Aceasta trebuie să fie avizata de BNR și să-şi desfăşoare activitatea în legalitate.

De asemenea, IFN-ul trebuie să ofere transparenţă totală cu privire la costuri, comisioane şi dobânzile practicate, dar şi să comunice informații suplimentare şi clarificări clienţilor. La fel de important este ca solicitantul să citească despre experiențele altor consumatori.

Platforma financiară mrfinance.ro pune la dispoziție recenzii obiective despre majoritatea instituţiilor care oferă servicii de creditare rapidă, dobânzi și criteriile pe care acestea le impun.

Împrumutul potrivit nevoilor consumatorului

Odată ales creditorul, următoarea etapă importantă este alegerea tipului de împrumut. Ca să aleagă un împrumut potrivit pentru el, consumatorul trebuie să se întrebe la ce va folosi creditul şi să nu acceseze o sumă mai mare decât cea necesară. Suma va fi raportată şi la nivelul lunar de venituri, astfel încât rata să poată fi rambursată fără probleme. Un instrument util pe care îl poate folosi este comparatorul financiar pus la dispoziţie pe site-ul IFN-urilor.

Toată analiza trebuie să fie făcută cu maximum de prudență, întrucât există IFN-uri care urmăresc atragerea clienţilor în capcane ce poartă numele de “oferte”. Scopul final este acela de a stimula, de fapt, comportamentul de creditare al consumatorului.

Misiunea de a identifica un creditor potrivit nu este deloc uşoară, deoarece pe piaţa financiară este o competiţie acerbă şi toate IFN-urile urmăresc atragerea clienţilor prin oferte care mai de care mai tentate.

În acest demers, utilizarea unor ghiduri și a comparatoarelor financiare pentru accesarea unui credit rapid nebancar poate fi un real ajutor pentru clienţi. În plus, sistemul de rating al ofertelor ajută la identificarea celor mai bune opțiuni pentru nevoile consumatorilor.

Sursa infografic: www.mrfinance.ro

Infografice-credit-rapid-mrfinance_compressed-1-1

Lasati un comentariu