Comedie amară și ,,pestilențială,, pe banii careienilor

• publicat la: 6 septembrie 2019
Comedie amară și ,,pestilențială,, pe banii careienilor

Păcăliciului Careiului nu-i mai pute. Acum îi miroase. Pestilențial. Abia după ce Garda de Mediu a intervenit. În iunie și iulie nu a reacționat nici la  putoare nici la miros. Nănașul evazionist, fost nomenclaturist,  credea că poate scăpa basma curată un amic. N-a fost să fie.

În disperare după trafic, Păcăliciul Careiului  se aruncă pe subiecte  care atestă disconfortul localnicilor datorită angajatorului său, primarul evazionist.

Duhoarea pestilențială semnalată doar de Buletin de Carei în luna iunie a devenit acum temă de scris pentru un economist ratat. Incapabil de a face o adresă oficială la instituțiile de protecția mediului pentru a veni în ajutorul careienilor, Păcăliciul cu trâmbița spartă folosește informațiile obținute de cei cu spirit civic.

Careienii plătesc un sac  de bani pentru salariul său de angajat politic. Și primesc în schimb manipulări grosolane și materiale elogioase la adresa unui evazionist cu acte în regulă. Un evazionist care pierde procese în fața consilierului local din opoziție pe care îl denigrează, uitând că legea nu ține seama de aversiunea sa pentru cei care s-au realizat pe plan profesional.

Băietul cu trâmbița spartă a ajuns de tot râsul după încercările jalnice de a demonta cele scrise de Buletin de Carei despre Troița românescă din Satu Mare sau despre polițista falsă sau despre datoriile de la piața alimentară și deturnarea de fonduri, încercări pe care nu le-a putut susține cu comunicate oficiale sau  documente doveditoare.

Dacă inițial păcăliciul Careiului  știa doar termenul de ,,pute,, pentru duhoare, acum a descoperit că în vocabularul românesc  mai există și alți termeni mai potriviti pentru a pus  în pagină.

Din luna mai a anului 2019, careienii au fost deranjați de mirosuri greu de suportat datorită unei firme de producere biogaz din dejecții și resturi animale. Locul de desfășurare a activității firmei este fosta Fabrică de Zahăr din Carei. Deși se știa de la bun început de unde provine duhoarea pestilențială , adminsitrația Kovacs-Keizer-Beko nu a mișcat un deget pentru înlăturarea cauzei. A fost nevoie de intervenția Gărzii de Mediu pentru ca demnitarul român evazionist să se deranjeze a se implica.  Cu un telefon la  APM Satu Mare în primă fază.

La fel ca în cazul tăierilor de arbori de valoare din Parcul odată Dendrologic Carei, este nevoie mereu de atenția societății civile pentru a se stopa abuzurile.

Acum discutăm despre duhoarea care învăluie Careiul și care  nu se poate stopa dar la fel de bine putem discuta despre ,,duhoarea,, din compartimentul de gestionare al banului public din Primăria Carei și care se reflectă în Raportele oficiale ale Curții de Conturi, rapoarte ținute ascunse de ochii opiniei publice și a consilierilor locali.

Asistăm de fapt la o comedie amară și ,,pestilențială,, jucată prost de consilierul Păcălici al unui primar evazionist. Cei care suferă sunt careienii. Dacă se luau măsuri de la prima semnalare a Buletin de Carei astăzi am fi respirat aer curat. Aveam o șansă și în cazul în care locuințele primarului și al viceprimarului erau în zonele afectate de duhoarea pestilențială.

Buletin de Carei

 

Lasati un comentariu