Tulnicăresele din Ianculești interzise la comemorarea de către Primărie a lui Avram Iancu

• publicat la: 12 septembrie 2019
Tulnicăresele din Ianculești interzise la  comemorarea de către Primărie a lui Avram Iancu

Tulnicăresele din Ianculești reprezintă un simbol al moților de la câmpie, al urmașilor lui Avram Iancu pe aceste meleaguri dar nu au fost invitate de către Primăria Carei la comemorarea lui Avram Iancu din 10 septembrie.

Spre deosebire de anul trecut,  știrea nu mai este oferită de Păcăliciul Careiului, angajat la cabinetul primarului adică al nănașului său, pe bani publici. E prea adevărată și nu se încadrează lângă noianul de știri false pe care le servește pe bani publici chiar și în timpul  programului de la Primăria Carei.

Acum un an se dădea de ceasul morții pentru a scoate în evidență lipsa acestora de la  tradiționala comemorare a lui Avram Iancu de la Carei organizată doar de asociațiile cultural-patriotice, de fapt mințind că  au fost interzise tulnicăresele , din dorința de a iniția fisuri în colaborările dintre românii din Carei și moții din zonele rurale.  N-a fost să fie.  Activitățile culturale românești continuă în acest colț de țară românească chiar dacă nu au sprijin financiar de la Primăriile și instituțiile statului care există datorită contribuțiilor românilor.

Ratat ca economist, ca jurnalist și neavând la activ nicio organizare de eveniment cultural, consilierul fin al primarului  este plătit din banul public doar pentru a denigra persoanele cu spirit civic care deranjează liniștea șefului său, un datornic și evazionist cu acte în regulă. De parcă nu știe tot orașul câte parale fac pe plan profesional.

Muțenie totală după momentul din 10 septembrie de la bustul lui Avram Iancu din Carei. Nici urmă de tulnic la comemorare  sau …ca să ne exprimăm în ton cu băietul cu trâmbița, au fost  interzise la manifestarea din 10 septembrie 2019.

De ce nu ați chemat și tulnicăresele la comemorarea lui Avram Iancu domnule primar Kovacs?

Buletin de Carei

comentarii

de Terezia la 14 septembrie 2019 - 10:57

trebuie facut ceva in privinta de a mobiliza romanii pentru a-si cere drepturile nu este admis ca intr-o comunitate majoritari vorbitori de limba romana sa oblige tineretul sa invete limba unor minoritati ,oare UDMR nu vrea sa-si dea seama ca lovesc in tinerii maghiari??? se fac sedinte la primarie trebuie chemati si romani si maghiari pentru a convinge conducerea sa lucreze in beneficiul oamenilor si nu sa-i invrajbeasca

Lasati un comentariu