Despărţământul ASTRA Carei și Cluj la mormintele eroilor din Ianculeşti şi Marna Nouă

• publicat la: 25 octombrie 2019
Despărţământul ASTRA Carei și Cluj la mormintele eroilor din Ianculeşti şi Marna Nouă

Joi, 24 octombrie 2019, în ajun de Ziua Armatei, Despărţământul ASTRA Carei a depus jerbe de flori la mormintele eroilor din Ianculeşti,  Marna Nouă și Carei. Ca în fiecare an de la reînfiinţarea sa din septembrie 2014, asociaţiunea culturală  careiană aduce un omagiu celor care s-au jertfit pentru păstrarea integrităţii noastre, pentru apărarea pământului străbun.

În fiecare din satele menţionate a fost săvârşit un parastas în memoria eroilor căzuţi pe câmpul de luptă. Preoţii Gheorghe Sorian şi Călin Pop  au rostit apoi cuvinte de înţelepciune.

În acest an, alături de academicianul Marius Porumb și artistul plastic Zoe Vida, l-am avut ca oaspete și pe președintele ASTRA Cluj Napoca, prof.univ. Mircea Popa. Mulțumiri alese comunităților de moți din Marna și Ianculești.

GALERIE FOTO

Vineri, 25 octombrie 2019, de la ora 14,00 , va avea loc o lansare de carte la Catedrala ortodoxă din centrul Careiului. Academicianul Marius Porumb va prezenta monumentala lucrare ARTA din ROMÂNIA . Manifestarea va fi binecuvântată de prezența Înaltpreasfinţitului Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului.

Buletin de Carei

Lasati un comentariu