Veselește-te om bun! Seară de colinde la Marna-Nouă

• publicat la: 23 decembrie 2019
Veselește-te om bun! Seară de colinde la Marna-Nouă

Românii din Marna-Nouă  s-au adunat aseară la Căminul Cultural din sat pentru a vesti cu mic cu mare Nașterea Mântuitorului. Datinile și colindele străbune au răsunat nu numai pe scenă ci și în public. Irina Vădan și Nicoleta Fuzi au fost gazde primitoare și au primit cum se cuvine fiecare colindător.  Pe scenă au evoluat copii de toate vârstele ai moților din Marna Nouă dar nici adulții nu s-au lăsat mai prejos.

Moațele au colindat acompaniate de George Ilona la taragot și de părintele Sorian la acordeon.

Nu au lipsit nici Junii satului, ceata de colindători de parte bărbătească care în Ajun de Crăciun vestesc Nașterea Pruncului Sfânt la fiecare gospodar. Colindatul se face pe la toate casele, ceata intrând în toate curțile cu porțile anume lăsate deschise. După cântarea unei „corinde” în ogradă sau pe trepte, tinerii vor intra în interior, unde vor cânta colindele specifice locului, iar apoi vor fi serviţi cu cozonaci, vin şi pălincă de pe masa anume pregătită cu bunătăți.  Tarostele cetei „alduieşte” colacul, cozonacul, băuturile şi bucatele, banii primiţi şi rostește „mulţămite” pentru omenia gazdei. Muzicanţii vor cânta un joc scurt, pentru ca fetele tinere și gazda casei să fie jucate.

Momentul culminant a fost sosirea lui Moș Crăciun încărcat de daruri pentru copii.

Gazdele au mulțumit sposnsorilor și ajutoarelor care au făcut posibilă încă o ediție a manifestării   ,,Veselește-te om bun,,. Au acordat Diplome și cocarde, au împărțit cozonaci și câte un pahar cu vin.

Datinile și colindele străbune sunt pe mâini bune și la Marna Nouă.

Sărbători Fericite!

GALERIE FOTO

Buletin de Carei

Lasati un comentariu