Kelemen Hunor spune că alegerile locale în două runde sunt neconstituționale. Nimic despre umilirea românilor la Carei

• publicat la: 4 februarie 2020
Kelemen Hunor spune că alegerile locale în două runde sunt neconstituționale. Nimic despre umilirea românilor la Carei

Kelemen Hunor iese la rampă și afirmă că alegerile în două tururi nu ar fi constituționale. Mai mult, acesta spune că la alegerile anterioare din 2 tururi, partidele politice ar fi format o alianță împotriva candidatului maghiar ajuns în turul 2, indiferent de orientarea si ideologia lor politică. Niciun cuvânt despre faptul că în municipiul Carei unde românii depășesc 45% NU EXISTĂ niciun român în conducerea orașului. Nimic despre faptul că a venit la Carei la dezvelirea grupului statuar Otilia Marchiș-Ady Endre și nu a vorbit deloc în limba română și a acceptat prezența doar a steagurilor maghiare. Atunci nu a fost nici nemulțumit nici deranjat de faptul că românilor  din Carei nu li se respectă drepturile constituționale! Mulți români au plecat în 17 noiembrie 2017 umiliți de la dezvelirea unui grup statuar din orașul lor!

https://www.buletindecarei.ro/2017/11/grup-statuar-ady-endre-otilia-marchis-simbol-al-convietuirii-interetnice-pasnice-din-carei-dezvelit-fara-simboluri-romanesti.html

Intr-un interviu exclusiv acordat TransylvaniaNOW, președintele UDMR Kelemen Hunor spune că va sustine votul de neîncredere către guvernul Orban. Acesta afirmă că  se  va contesta planul guvernului de a reintroduce alegerile în 2 tururi cu doar câteva luni înaintea alegerilor locale de anul acesta.

E drept că maghiarii ar pierde mai multe primării din România și pe bună dreptate având în vedere modul în care au ajuns să gestioneze interesele unor comunități multiculturale. Nu am uitat de perioada în care  Kelemen Hunor era  o prezență obișnuită  la Carei și nu știu cum se făcea dar asistam mereu la evenimente unde se marca  DEOSEBIREA dintre  români și maghiari deși suntem toți cetățeni români.

Capsula timpului a fost depusă la fundația clădirii Teatrului Municipal Carei  în cadrul unei ceremonii la care nu a fost invitat NICIUN consilier român, niciun reprezentant român al vreunei instituții. Doar reprezentanţi ai UDMR din judeţul Satu Mare la un obiectiv din patrimoniul oraşului  Carei. NU a fost făcută publică nici componența capsulei timpului!

Kelemen Hunor afirma la întâlnirea de la Castelul din Carei din noiembrie 2012 că  banii alocați pentru ridicarea unui catarg cu drapel românesc la Satu Mare ar putea fi folosiţi în alte scopuri,”pentru lucruri mai bune”.

https://www.buletindecarei.ro/2012/11/kelemen-hunor-depune-capsula-timpului-la-teatrul-municipal-carei.html

Tot Kelemen Hunor a asistat nonșalant la Carei la inaugurarea Casei de Cultură cu un program exclusiv în limba maghiară deși știa foarte bine câți români trăiesc de veacuri la Carei.

https://www.buletindecarei.ro/2014/10/dupa-plecarea-premierului-pontacareiul-revine-sub-conducerea-discretionara-a-udmr-candidatul-kelemen-hunor-incurajeaza-manifestari-culturale-separatiste-in-orasul-multietnic-carei.html

În aceste condiții e și normal ca românii să manifeste îngrijorare privind vitorul comunităților unde trăiesc împreună români și maghiari. Ni se vorbește de toleranță și bună înțelegere dar de fapt se urmărește ca să renunțăm până și la demnitatea noastră, la valorile noastre naționale. Un catarg cu drapel românesc este interzis și la ora actuală de către consilierii majoritari ai UDMR Carei! Într-un oraș din România!

A citit cineva despre regrete exprimate față de comportamentele amintite mai sus?

O fi românul ospitalier și tolerant dar nu-i desconsiderați inteligența și capacitatea de mobilizare când îi ajunge cuțitul la os!

Buletin de Carei

 

 

comentarii

de Pui la 5 februarie 2020 - 11:25

Cum se lasă maghiarimea din vestul țării cu centre universitare de renume condusă de un veterinar incult din secuime rămîne un mister.

Raspunsuri

Lasati un comentariu