Vicepremier al României și președinte al UDMR prezintă investiții despre care nu spune că sunt cu bani de la București

• publicat la: 8 aprilie 2022
Vicepremier al României și președinte al UDMR prezintă investiții despre care nu spune că sunt cu bani de la București

.

Statul român investește zeci de milioane de lei în comunitatea maghiară . Vicepremierul României, Kelemen Hunor, prezintă investițiile, dar nu spune că banii sunt de la București.

Statul român investește zeci de milioane de lei în comunitatea maghiară, însă liderul UDMR, Kelemen Hunor, care este și vicepremier al României, nu spune nicăieri că banii sunt de la București în ultimele texte de prezentare a investițiilor publicate pe Facebook.

Prezența UDMR în guvern a permis o distribuție mai echitabilă a resurselor, inclusiv în zonele locuite proponderent de maghiari. Acolo au fost mai mult vizibile în ultimii ani investițiile în infrastructură (școli, biserici, stadioane) făcute cu fonduri de la Budapesta.

Liderul UDMR prezintă noile investiții făcute de statul român, dar rareori apare explicit că sursa finanțării este guvernul de la București. În lipsa acestor mențiuni clare, comuitatea maghiară riscă să fie indusă în eroare și să creadă că investițiile sunt făcute tot pe banii guvernului de la Budapesta, unde Kelemen Hunor merge în vizită în mod frecvent.

Redăm mai jos câteva exemple

”Facem posibilă începerea a două noi investiții în Transilvania.

Miercuri dimineață am semnat contractele: vom renova biserica reformă veche de peste 500 de ani din Tășnad și vom construi o sală de sport în Vlăhița, Hr. Valoarea totală a celor două investiții este de 23 milioane lei.

Toate clădirile îmbogățesc comunitățile locale. Sălile de sport sunt construite astfel încât tinerii care vor să facă sport să o poată face local. Ne reînnoim amintirile pentru că știm că mult timp va rămâne o urmă a trecutului și a muncii pe care strămoșii noștri le-au făcut pentru viitor.

Facem aceste investiții, muncim pentru a avea un viitor în patria noastră. Pentru a nu fi maghiari, copiii și comunitatea noastră nu trebuie să-și părăsească casele, pentru că nu sunt responsabili doar pentru trecut, ci și investiții cu privire la viitor”.

Sursa: g4media.ro
.

Lasati un comentariu