Riscă FDG Carei să iasă de sub umbrela UDMR?

• publicat la: 24 iulie 2020
Riscă FDG Carei să iasă de sub umbrela UDMR?

Informația zilei anunță că  FDG Satu Mare va merge pe liste separate la alegerile locale din 27 septembrie 2020, singura incertitudine fiind  FDG Carei.

Probleme în paradis la Carei? Riscă să se spargă tandemul  Kovacs -Keizer? Puțin probabil. Amândoi au făcut parte din partidul Noua Democrație de Nord-Vest și au câștigat alegerile din 1996 la Carei. Kovacs ca primar iar Keizer ca  și consilier. După desființarea partidului cei doi au rămas pe cont propriu. Kovacs a candidat ulterior ca  și independent și nu a adunat nici 700 de voturi iar Keizer s-a înscris în PNL de unde a ajuns din nou consilier local în 2000 iar din 2004 consilier  județean. După înscrierea lui Kovacs în UDMR în anul 2008 și Keizer  a semnat o adeziune  la UDMR  Carei pentru a putea prinde un loc pe listele uniunii.

Din 2008 încoace Kovacs este primar iar Keizer  viceprimar. Un aspect inedit este faptul că primarul nu are niciun bun trecut în Declarația de Avere, deci este săracul săracilor dar Keizer Ludovic este cel mai bogat bugetar din Primăria Carei  conform ultimei Declarații de Avere.

Mai există FDG Carei? Întrebare își are rostul din moment ce FDG Carei nu a participat  niciodată sub sigla sa la alegerile locale. Mai mult, la niciuna din alegerile prezidențiale unde a candidat etnicul german Klaus Iohannis  FDG Carei nu i-a făcut campanie electorală. Niciun afiș cu Klaus Iohannis nu a fost vreodată văzut la sediul FDG Carei. Așa cum menționam la vremea respectivă, satele care se vor șvăbești au avut ca preferință majoritară candidatul UDMR.

https://www.buletindecarei.ro/2019/11/svabii-din-zona-carei-au-votat-masiv-candidatul-udmr.html

https://www.buletindecarei.ro/2019/11/satele-de-svabi-si-cele-cu-vot-masiv-pentru-kelemen-hunor-in-primul-tur-de-scrutin-au-preferat-sa-stea-deoparte-in-turul-doi.html

De altfel, deși se vorbește că din Consiliul Local Carei fac parte membrii ai FDG Carei, aceștia au semnat o adeziune la UDMR pentru a candida pe listele lor. Aceasta era condiția. Este foarte curios faptul că după alegerile locale din 2016, patru dintre consilierii aleși spuneau că sunt de la FDG Carei în condițiile  în care în urma ultimului recensământ figurează sub 500 de șvabi în oraș.

.

Riscă la Carei FDG să meargă pe liste separate mai ales după ce au primit clădiri în folosință? Keizer Ludovic și-a exprimar dorința de a rămâne pe mai departe viceprimar într-un inteviu acordat consilierului personal din Căpleni al primarului Kovacs.

Între timp, primarul evazionist Kovacs ademenește de partea sa  electorat român prin numeroasele sinecuri acordate. Că doar plătește careianul salariile lor.  Noi nu am uitat  de declarația lui Kovacs de la emisiunea ITV din data de 4 iulie 2016 alături de vicepreşedintele CJ, Panea Alexandru şi primarul din Odoreu, membru PSD…

,,…eu cu Keizer am făcut treabă . Liberalii l-au pus în 2004 să candideze împotriva lui Beko( atunci preşedinte al UDMR- n.r.) şi era să şi câştige..Până Lajos vrea să fie vice eu nu o să îi spun că nu lucrez cu el. Să fie Clar!  Si dacă el nu o să mai vrea nici altul de la UDMR  nu va fi sau de la FDG ci numai de la PSD că doar nu o să iau de la PNL”.

Buletin de Carei

 

 

comentarii

de imi la 25 iulie 2020 - 13:20

vrajeala!praf in ochi pentru reclama!cei doi k au prea multe afaceri la negru impreuna/case la ungaria/legaturi cu serviciile ca se merge separat la alegerile locale

de Farcau Doina la 25 iulie 2020 - 15:15

Aveti dreptate….Ma refer la comentariul de mai sus…!

Lasati un comentariu