Guvernul Ungariei inaugurează creșe la Satu-Mare. Lăsați copiii să își iubească țara în care s-au născut și să vorbească limba română

• publicat la: 6 august 2020
Guvernul Ungariei inaugurează creșe la Satu-Mare. Lăsați copiii să își iubească țara în care s-au născut și să vorbească limba română

Pe pagina primarului din Satu-Mare dar și a președintelui Consiliului Județean Satu -Mare apare un anunț privind inaugurarea a două creșe și a unei grădinițe în Satu Mare. Dacă în limba română se specifică doar faptul că e vorba de o grădiniță și creșă finanțate de Guvernul Ungariei și de premierul Orban ( nu credem că din buzunarul lui personal-n.r.) în limba maghiară se precizează clar că este vorba despre creșe și grădinițe reformate.

Nu învățământul în limba maternă e  o problemă ci faptul că se dorește separarea de la cele mai fragede vârste a copiilor români de cei maghiari de parcă nu ar putea învăța în clădiri comune.

Pe când și creșe ortodoxe din moment ce românii sunt majoritari în Satu Mare? Vom avea de acum segregare pe criterii confesionale? Acesta e viitorul pentru județul Satu Mare? Puțin probabil ca  în creșele și grădinițele reformate copiii să învețe să își iubească țara în care s-au născut, România, să învețe graiul românesc care e oficial în România. Guvernul României asigură personal calificat pentru funcționarea unităților de învățământ din orice localitate deci și în Satu Mare precum și salarizare . Ați mulțumit și pentru acest fapt?

 

Postarea nu apare nici pe pagina Primăriei Satu Mare nici pe a Consiliului Județean Satu Mare  deși clădirea din imagini se află în Satu-Mare. În postarea președintelui CJ apare mai explicit faptul că se dorește ca acești copii să viseze doar în maghiară

Din moment ce locuim împreună români și maghiari în acest județ la  ce folos segregarea de la vârste fragede pe criterii religioase?

Copiii de azi vor fi adolescenții de mâine și ne vom trezi că nu vor ști să comunice unii cu alții în România decât în …engleză.

Buletin de Carei

comentarii

de Popescu la 11 august 2020 - 22:49

Priviți cu cita infatuare tipic ungureasca se foiesc autoritățile „statului” român din care nu face parte nici un roman.Acesti copii deznaționalizați vor fi bumerangul care va venii in capul infatuatilor.Ei vor fi respinși de o Europa care nu are nevoie să își educe tineretul în ura față de alte natii.Ungurii orbiți de șovinism și revizionism își fac rău singuri.E ca cel ce a cazut in mlaștină și în loc să stea liniștit poate îl salvează cineva el se zbate și sigur se va îneca.

Lasati un comentariu