Pentru viitorul vicepremier şi ministru al Culturii din România,limba română e o limbă străină ,conform CV-ului său

• publicat la: 25 July 2014
Pentru viitorul vicepremier şi ministru al Culturii din România,limba română e  o limbă străină ,conform CV-ului său

Rozalia Biro, desemnata de UDMR să preia mandatul de ministru al Culturii şi pe cel de vicepremier în guvernul Ponta de la 1 august, şi-a trecut in CV limba română la sectiunea “limbi străine”.

Astfel, printre celelalte informatii legate de activitatea profesionala si politică, Rozalia Biro a trecut in CV la sectiunea “cunostinta de limbi străine” două limbi: engleza – nivel mediu si română – nivel superior.

“Pentru doamna care va conduce ministerul Culturii si va fi vicepremier in Guvernul României, limba română este o limbă străină”, a subliniat, joi, intr-o emisiune la Antena 3,un  fost  ministru al Culturii .

De altfel, cunoasterea deficitară a limbii române a făcut-o pe Rozalia Biro, in 2010, victima unei farse radiofonice.

Intrebată la un post de televiziune despre “copiii bipezi”, aceasta a confundat bipezii cu cerşetorii. Prin urmare, a declarat că “majoritatea copiilor bipezi din Oradea provin din alte localităţi” si că pe străzile din Oradea mai pot fi găsiti doar “câţiva”, pentru că Politia Comunitară i-a ridicat pe ceilalti. Mai mult, Rozalia Biro, care este mamă a doi copii, a spus ca nu are “niciun biped in familie”.

Conducerea UDMR a anuntat saptamana trecută că presedintele formatiunii, Kelemen Hunor, renunta de la 1 aufust la functiile de ministru al Culturii si vicepremier, urmând să candideze la presedintia României.

In locul sau, UDMR a desemnat-o să ocupe cele doua pozitii in Guvernul Ponta pe Rozalia Biro, presedinta organizatiei de femei,care nu stăpâneşte bine limba română.

comentarii

de emil la 25 July 2014 - 15:57

Dacă i-ar spune cineva că e vacă, s-ar supăra. Așa, dacă recunoaște singură că nu e bipedă, eu o aprob. Și mai și cunoaște limba aia străină numită română, la nivel superior, cică! Superior poate pentru rmdszamar!

de Horia Mărieș la 6 August 2014 - 19:31

Apropo de ministeresele cele competente ale Guvernului Ponta.

Adică, apropo, pe undeva și de Rozsika.

Ponta ăsta pare să fie băiat bun fiindcă se înjură cât îi ziulica de lungă (sau se face că șe înjură) dar se pare că la femei nu se pricepe neam. Mai întâi Ioana Petrescu, marea finanțistă, acum Rozalia Biro, marea “culturistă”.

Nem baj, măcar cu ministrul Biro o să facem cu toții mușchi, bicepși, tricepși și alte cele de la atâta “culturism”.
Carte dânsa oricum n-are cum să ne invețe. Altfel, fată bună și ea, curtată insistent de ANI, ca și primașul cel vitéz.
Nu mă întrebați care primás, că tot n-o să vă spun!

http://romaniafarajustitie.wordpress.com/2014/07/18/unul-dintre-profesorii-americani-ai-ioanei-petrescu-a-rugat-o-sa-nu-mai-pomeneasca-asa-de-des-faptul-ca-are-un-doctorat-luat-la-harvard/

de Horia Mărieș la 6 August 2014 - 19:37

“Suntem o ţară tristă, plină de nulităţi şi penali în politică, administraţie, justiţie, învăţământ, poliţie, armată, biserică… Valorile reale au fost eliminate creându-se pârtii speciale pentru non-valori. Suportăm. Nu ne este ruşine, nu ne doare, nu ne revoltăm.

Facem bancuri, poezii, filmulețe şi râdem …”

http://vimeo.com/95674987

Lasati un comentariu