Inedit! În municipiul cu conducere exclusiv UDMR au loc două comemorări distincte pentru Eroul Național Avram Iancu

• publicat la: 8 septembrie 2020
Inedit! În municipiul cu conducere exclusiv UDMR au loc două comemorări distincte pentru Eroul Național Avram Iancu

La Carei, ultima palmă de pământ românesc eliberată la data de 25 octombrie 1944, Eroul Național Avram Iancu beneficiază de omagiere aparte. În municipiul cu conducere exclusiv UDMR au loc două comemorări distincte pentru Eroul Național Avram Iancu în fața ansamblului monumental recent reabilitat prin proiectul inițiat și dus la bun sfârșit de către consilierul Ilie Ciută.

Joi, 10 septembrie 2020, de la ora 10,00, va avea loc o nouă comemorare a Eroului Național Avram Iancu. Pentru că nu a avut posibilitatea de a da curs invitației asociațiilor culturale organizatoare a comemorării din data de 6 septembrie 2020, Primăria Carei a organizat o altă comemorare. Va avea loc și un serviciu religios, după cum apare  în anunțul Primăriei Carei. Aceeași biserică care nu dorește să colaboreze cu toate asociațiile culturale românești locale  va avea reprezentanți la săvârșirea  parastasului în memoria lui Avram Iancu atunci când organizarea aparține Primăriei Carei cu conducere exclusiv UDMR.

Departe gândul de a reproșa dar chiar  nu avem cum să nu remarcăm acest aspect. Oare bisericile din Carei nu  doresc  să ia parte la acțiunile asociațiilor românești care nu colaborează cu Primăria Carei sau nu au voie? Întrebarea e una retorică.

Politica de discriminare aplicată de Primăria Carei se aplică și în cazul anunțurilor activităților culturale.

În municipiul Carei Eroul Național Avram Iancu a fost comemorat an de an. Până în anul 2012 organizarea a aparținut familiei Mihai și Maria Berteanu iar apoi Asociațiunii ASTRA Despărțământul Carei.

 

Buletin de Carei

Lasati un comentariu