Eroul Național Avram Iancu va fi comemorat pentru a doua oară la Carei la 150 de ani de la înveșnicirea sa

• publicat la: 6 septembrie 2022
Eroul Național Avram Iancu va fi comemorat pentru a doua oară la Carei la 150 de ani de la înveșnicirea sa

Localitatea din România în care Eroul Național Avram Iancu este cel mai iubit și prețuit este orașul Carei, aici având loc în ultimii doi ani câte două comemorări separate, una organizată doar de asociații românești iar alta organizată de Primăria Carei cu instituțiile și apropiații săi.

Primăria Carei anunță organizarea unei comemorări a Eroului Național Avram Iancu pentru duminică, 11 septembrie 2022, în ziua în care au loc la Țebea Serbările Naționale. Pentru comemorarea din data de 4 septembrie 2022 nu s-au asigurat de către administrația locală stative pentru coroanele de flori.

A doua comemorare a lui Avram Iancu la Carei. Primăria a insinuat că a suferit de o boală psihică

Comemorarea va putea avea loc în cele mai bune condiții, având în vedere că ansamblul monumental pe care stă bustul lui Avram Iancu a fost reabilitat ca urmare a proiectului inițiat de Ilie Ciută. Și la Carei s-a dorit mutarea bustului lui Avram Iancu pe  un ,,trepied,, dar românii știu să își apere eroii așa că ansamblul a rămas pe loc și a fost renovat.

Soclul pe care stă bustul lui Avram Iancu la Carei va fi reabilitat. Proiectul consilierului Ciută a fost aprobat

Tot duminică, 11 septembrie 2022, vor avea loc la Țebea manifestări naționale dedicate Eroului  Național Avram Iancu unde au fost invitate toate asociațiile și societățile cultural-patriotice.

Avram Iancu s-a remarcat nu doar ca luptător pentru apărarea suveranității și a drepturilor românilor ci și ca un român demn care nu a negociat cu nimeni în genunchi, refuzând cu demnitate și onoare distincțiile împăratului austriac pentru actele lor de vitejie din războiul cu armatele maghiare. Avram Iancu a refuzat decoratiile imperiale motivând că el a luptat pentru drepturile poporului român, nu pentru medalii ori decorații. 

Buletin de Carei


  • Buletin de Carei se confruntă cu cenzura pe rețelele de socializare și pe internet. 
  • Intrați zilnic direct pe site pentru a vă informa. Contactați-ne: AICI.
  • Dacă apreciați munca noastră, vă invităm să dați un Like și să distribuiți pagina de Facebook.

Lasati un comentariu