Captură de material lemnos la Săcășeni

• publicat la: 1 octombrie 2020
Captură de material lemnos la Săcășeni

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare au desfășurat la data de 30 septembrie a.c., activități de menținere a unui climat de siguranță rutieră, fiind prezenți pe principalele artere rutiere din județ, ocazie cu care au aplicat peste 40 de sancțiuni contravenționale.

Astfel, la data de 30 septembrie a.c., pe lângă activitățile de control desfășurate în contextul stării de alertă, polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare au efectuat activități de supraveghere, fluidizare și control al traficului rutier pe raza județului, ocazie cu care aplicat peste 40 de sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ  9 000 de lei.

Totodată polițiștii rutieri au procedat la reținerea a 2 permise de conducere.

De asemenea, polițiștii din cadrul Secției Poliție Rurală Tășnad au depistat un bărbat, de 66 de ani, din Tășnad, care se afla al volanul unei autoutilitare pe raza localității Săcășeni, încărcată cu material lemnos.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au stabilit faptul că persoana de la volan nu avea aviz de însoțire pentru materialul lemnos transportat.

Astfel, s-a dispus ridicarea în vederea confiscării a 5,30 mc de material lemnos și sancționarea contravențională conform Legii nr. 171/2010, privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice.

În municipiul Carei nu s-a comunicat nici până în prezent unde a ajuns masa lemnoasă rezultată din tăierile a sute de arbori din Parcul Dendrologic în ultimii ani, majoritatea arbori de esențe rare și cu valoare deosebit de ridicată.

A dispărut fără urmă și exemplarul valoros de Pinus  Nigra și cel Ulmus Glabra fără a se comunica cine a încasat contravaloarea masei lemnoase dispărute.

Lasati un comentariu