Primele zile de carantină în Satu Mare au dus la creșterea cazurilor de îmbolnăvire

• publicat la: 23 noiembrie 2020
Primele zile de carantină în Satu Mare au dus  la creșterea cazurilor de îmbolnăvire

În cadrul ședinței de astăzi cu șefii structurilor Ministerului Afacerilor Interne, prefectul Radu Bud a evaluat împreună cu aceștia situația epidemiologică la nivelul județului Satu Mare realizând și o analiză a implementării măsurilor la  cinci zile de la declararea stării de carantină sanitară la nivelul municipiului Satu Mare. Numărul îmbolnăvirilor cu noul coronavirus a fost în creștere în primele patru zile, cu o ușoară scădere în ultima parte a intervalului,  fiind atinsă în  acest moment în municipiu o incidență de 8,9 la mie iar în județ de 4,99 la mia de locuitori.

Conform analizei măsurilor impuse de către Comitetul Județean pentru Situații de Urgență pe perioada de carantinare se constată în linii mari o respectare a acestora de către sătmăreni, în sensul deținerii documentelor justificative privind deplasarea, purtarea măștii de protecție și limitarea circulației în interiorul și exteriorul municipiului. Efectivele Ministerului Afacerilor Interne care asigură verificarea măsurilor au raportat o scădere a numărului de contravenții și a celor de sancțiuni aplicate, măsurile luate au fost cu prioritate de prevenție, asfel încât s-au înregistrat mai multe avertismente.

Conducerea Direcției de Sănătate Publică informează despre presiunea mare pe spitalele sătmărene, numărul de internări se apropie de limita capacității maxime a acestora, pacienții internați fiind cei prezentând formele mai grave ale bolii. Este dovedit că există o relație directă între incidența cazurilor și numărul de pacienți internați, un motiv suplimentar pentru respectarea condițiilor de carantinare, situație care poate să conducă  în următoarele zile la o scădere a numărului de cazuri înregistrate.

Prefectul subliniază necesitatea respectării de către sătmăreni a măsurilor elementare de protecție pentru a micșora transmiterea comunitară a virusului și solicită ca motivele deplasării în municipiul Satu Mare să fie juste și întemeiate, echipajele de control pot solicita dovezi suplimentare declarației pe propria răspundere.

comunicat

Lasati un comentariu