Război pe față. Forțe de ordine contra credincioșilor

• publicat la: 29 noiembrie 2020
Război pe față. Forțe de ordine contra credincioșilor

Anunțul privind păstrarea continuității pelerinajului la peștera Sf. Andrei din județul Constanță a creat o adevărată isterie  în rândul actualilor guvernanți care au trimis forțele de ordine pentru a băga frica în credincioșii care vor să participe la serviciul religios dar nu au domiciliul în localitatea respectivă. Oare forțele de ordine care au împrejmuit zona au domiciliul în localitatea constănțeană?

În timp ce toate mall-urile gem de lume adunată la cumpărături sau doar la socializare, statul român vrea să își facă un titlu de glorie din prigoana împotriva bisericii ortodoxe și a sărbătorilor  importante ale acesteia dar și a menținerii  închiderii școlilor.

Bine că nu mai suntem în Evul mediu că ne mai trezeam și trași pe roată sau cu bisericile distruse. Niciuna dintre marile sărbători religioase românești nu a scăpat de ochiul forțelor de ordine din slujba guvernului. Sărbătoarea Sf. Apostol Andrei se alătură sărbătorilor Sf. Cuvioase Paraschiva, a Sf. Dimitrie cel nou ce au atras mânia guvernanților.

Potrivit napocanews.ro, ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, a fost oprit, duminică dimineața, de filtrul de poliție de la intrarea în localitatea Ion Corvin, unde este Peștera Sfântului Andrei. Arhiepiscopul a spus că îi așteaptă pe români „cu inimă bună”.

Deci înaltul ierarh a fost urmărit ca pe vremea odioasei securități. Banii plătiți de români ca taxe  și impozite sunt folosiți pentru plata forțelor de ordine ce acționează împotriva creștinilor, a românilor care iau atitudine și sunt patrioți!

Mașina în care se afla ÎPS Teodosie a fost oprită de filtrul de poliție, pentru verificarea documentelor, Constanța fiind în carantină din cauza numărului mare de persoane infectate cu SARS-CoV-2.

„Să vină cu inimă bună, să-și mângâie sufletul și sper că toate organele de ordine ne vor ajuta să fim în pace și în armonie”, a spus ÎPS Teodosie.

Arhiepiscopia Tomisului și Înaltpreasfințitul Teodosie, personal, a invitat, încă de sâmbătă, autoritățile de Stat centrale și locale (Președinte, Premier, membri ai Guvernului, parlamentari, prefect, președinte al Consiliului Județean, primari, consilieri județeni și locali etc.) să ia parte la sărbătoarea națională religioasă a tuturor românilor, Sfântul Apostol Andrei.

Prefectul Constnaței l-a refuzat pe ÎPS Teodosie, spunând că nu are domiciliu în comuna Ion Corvin și dacă ar participa ar încălca regulile în privința carantinei instituite în Constanța.

Duminică, 29 noiembrie, și luni, 30 noiembrie, de la ora 8.45, ierarhul Tomisului săvârșește Sfânta Liturghie la mănăstirea „Peștera Sfântului Apostol Andrei” din localitatea Ion Corvin, județul Constanța.

În 30 noiembrie este Praznicul Sfântului Apostol Andrei şi se va organiza pelerinajul de la Peştera şi Mânăstirea Sfântul Apostol Andrei.


 

 

 

 

Lasati un comentariu