Am rămas fără prim ministru. A plecat ,,după alegeri,,

• publicat la: 7 decembrie 2020
Am rămas fără prim ministru. A plecat ,,după alegeri,,

Ludovic Orban a ieșit în public și a anunțat că își dă demisia. Nu pentru rezultatele guvernării ci ca urmare a rezultatelor obtinute la alegerile parlamentare adică clasarea pe locul doi a PNL, partidul al cărui președinte încă mai este. Deci alegerile parlamentare ne-au lăsat fără premier în plină pandemie. Adevărul este că nu oricine poate gestiona  și organizarea de alegeri parlamentare  și problemele guvernamentale din această perioadă critică. După cum bine spunea George Coșbuc….,Trăiesc acei ce vreau să lupte, Iar cei fricoşi se plâng şi mor,,.

Președintele  Iohannis a luat act de demisia premierului și a semnat  decretul de numire a ministrului Apărării, Nicolae Ciucă, ca prim-ministru interimar.

Nicolae Ciuca este militar de carieră. A absolvit cursurile Academiei de Inalte Studii Militare, Facultatea Interarme, Specialitatea Arme Intrunite, Bucuresti (1995) si din 2003 este doctor in stiinte militare.

A fost comandant de batalion de infanterie în Bosnia si Hertegovina, dar si în Afganistan, iar ulterior comandant de divizie si loctiitor al sefului Statului Major al Fortelor Terestre. Din ianuarie 2015 este sef al Statului Major General. A fost avansat la gradul de general în noiembrie 2015. In momentul de față a ajuns la trei stele din patru maxim posibile.

A primit numeroase distinctii si decoratii, printre care Ordinul “Virtutea Militara” în grad de Cavaler, Ordinul național “Pentru Merit” în grad de Ofiter sau Medalia Națiunilor Unite.

 

Lasati un comentariu