Raed Arafat, numit secretar de stat și prim-adjunct al ministrului Sănătății

• publicat la: 22 decembrie 2012
Raed Arafat, numit secretar de stat și prim-adjunct al ministrului Sănătății

Noul ministru al Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, l-a numit, sâmbătă, în funcţia de secretar de stat şi prim-adjunct al ministrului pe Raed Arafat. Nicolăescu a preluat de la Arafat prerogativele ministeriale.

Sâmbătă, la instalarea sa ca ministru al Sănătăţii, Eugen Nicolăescu a declarat presei că l-a numit pe Raed Arafat, aşa cum a promis, secretar de stat şi prim-adjunct al ministrului şi că până pe 10 ianuarie vor trebui finalizate discuţiile cu Ministerul Finanţelor privind bugetul.

Noul ministru a spus că Raed Arafat, care a deţinut portofoliul Sănătăţii până vineri seara, se va ocupa de conducerea curentă a ministerului, în timp ce el se va ocupa de politici şi strategii.

Fondatorul SMURD a spus la rândul său că din punctul său de vedere este important ca ministerul să revină unui om politic.

„Ceea ce se întâmplă este normal. Ministerul trebuie să revină unui ministru politic, am lucrat cu domnul ministru în celălalt mandat (2005-2008-n.r.). De fapt am ajuns aici, respectiv în MS în perioada mandatului domnului Nicolăescu. Este o onoare să lucrez cu dânsul. Faptul că mi se oferă posibilitatea să lucrez ca secretar de stat, şi nu ca subsecretar de stat (funcţie deţinută de Arafat în trecut -n.r.) este important pentru că voi avea un cabinet şi doi consilieri cu care să mă pot sfătui şi să lucrez cu ei. Promit că voi lucra aşa cum am facut-o până acum„, a declarat Raed Arafat.

sursa cotidianul.ro

Lasati un comentariu