Avalanșă de scrisori UDMR în cutiile poștale ale careienilor. Se cer doar voturi în limba română nu și scuze pentru discriminare

• publicat la: 3 decembrie 2020
Avalanșă de scrisori UDMR în cutiile poștale ale careienilor. Se cer doar voturi în limba română nu și scuze pentru discriminare

UDMR ne îndeamnă să fim solidari doar când are nevoie de voturile românilor? Cum rămâne cu discriminare crasă la adresa românilor  în localitățile unde au conducerea? Cum rămâne cu Sala Festivă de la Primăria Carei fără nicio personalitate românească ci doar  maghiare? Cum rămâne cu refuzul amplasării plăcii cu numele delegaților români la Marea Unire din 1 Decembrie 1918 pe clădirea unde a avut loc adunarea de alegeri în noiembrie 1918?

Disperare mare în echipa de campanie a UDMR Satu Mare. Au început să trimită scrisorele în toate cutiile poștale ale careienilor. Primarul evazionist din Carei și președintele Consiliului Județean Satu Mare și al UDMR. Niciun cuvânt despre accidentul mortal din Careiul cu conducere  exclusiv UDMR și de favorizarea la licitație a societății care execută lucrările și în Carei și prin județ.

Niciun cuvânt despre faptul că unul dintre candidații sătmăreni vrea un nou mandat în Parlamentul României dar când vine la Carei la ceremonii oficiale pe domeniul public nu vorbește deloc românește.

https://www.buletindecarei.ro/2017/11/parlamentari-din-parlamentul-romaniei-nu-au-vorbit-limba-romana-la-un-eveniment-de-la-carei.html

Se pare că îndoctrinarea servită ani de zile  unui electorat ținut captiv pe criterii etnice nu ține de loc de muncă și de standarde înalte de viață din moment ce liderii UDMR au trecut la scrierea  în limba română.

Tot felul de mesaje scrise  în limba română îndeamnă la o muncă împreună dar se  pare că îndemnul e doar pe hârtie, doar pentru cei naivi și lipsiți de orice informație. Unul dintre semnatarii scrisorilor este  primarul Kovacs care din 2008 are reținere pe venit de 30% lunar pentru evaziune. Alți demnitari români au fost condamnați pentru evaziune dar în cazul unui lider UDMR din România se aplică metoda reținerii din venitul lunar.

Conducerea UDMR a mun.Carei a dat jos placa oficială cu însemnele naționale de pe clădirea Primăriei iar acum vine să ceară voturile românilor și ne îmbrobodește cu ,,e bine să fim uniți și cu e mai bine  împreună,,.

Noi spunem demult că e bine împreună și că se cuvine să ne respectăm reciproc dar ce ne facem când una e teoria și cu totul alta practica. Sau UDMR vrea să fim împreună dar să fie doar ei la conducere și să decidă doar ei singuri cine primește lucrări la proiectele aflate în derulare.

Celor 2 scrisorele li se adaugă și una trimisă tocmai de premierul Ungariei alături de președintele ONG ului UDMR, Kelemen Hunor care nu  se exprimă în limba română atunci când participă la ceremonii oficiale la Carei pe domeniul public.

Pliante lucioase de cea mai bună calitate și numeroase ziare și calendare au fost distribuite fără zgârcenie din partea UDMr fapt ce dovedește că ONG ul dispune de resurse nelimitate.

Atenție cui dați crezare și pe cine votați. Faceți un mic efort și rememorați acțiunile UDMR în orașul nostru. Nu uitați că la dezvelirea grupului statuar Otilia Marchiș – Ady Endre, eveniment organizat de primăria cu conducere exclusiv UDMR, nu a existat niciun steag românesc ci doar  maghiar. Nu uitați că liderul UDMR Carei a fost sancționat pentru discriminare de CNCD și a pierdut procese în calitate de primar. Nu uitați că inaugurarea Casei de Cultură reabilitată din bani publici a fost făcută doar cu program artistic exclusiv în limba maghiară deși aici trăim împreună și români și maghiari și șvabi.

Nu uitați că pe pagina Primăriei Carei cu conducere exclusiv UDMR nu s-a postat niciuna dintre activitățile organizate de Direcția de Cultură ce avea afișul cu tricolor românesc.

Liderul UDMR Pataki, președinte al Consiliului Județean Satu Mare nu a intervenit pentru arborarea steagurilor naționale pe arterele principale din muncipiul reședință de județ de Ziua Națională dar cere voturi pentru că se teme că nu va face pragul pentru a intra în parlament și a  nu mai continua participarea la guvernare. A uitat că a venit la Carei în februarie 2020, la Gala sportului careian și a omis să amintească de cea mai mare performanță a școlii de atletism din Carei doar pentru că era vorba de Cupa 25 Octombrie. Dacă era  o scăpare ar fi intervenit ulterior dar se pare că nu iubește competițiile sportive dacă au denumirea de Cupa 25 octombrie, data eliberării orașului de sub ocupația hortystă.

De ce doriți voturi de la români dacă nu ați învățat să respectați țara noastră, a tuturor precum și românii și sărbătorile românești naționale?

Buletin de Carei

https://www.buletindecarei.ro/2020/02/pataki-csaba-vine-cu-temele-nefacute-la-gala-sportului-careian.html

comentarii

de Farcau Doina la 3 decembrie 2020 - 17:17

Nu uitati ce hram poarta cei care isi doresc doar „ciolanul”.Ei nu se gandesc decat la interesele lor si urasc tot ce-i romanesc.Sa arate prin fapte ca sunt cu adevarat oameni.

Lasati un comentariu