Trei tineri au încercat să dea jos steagurile de la ansamblul monumental AVRAM IANCU din CAREI!

• publicat la: 12 septembrie 2020
Trei tineri au încercat să dea jos steagurile de la ansamblul monumental AVRAM IANCU din CAREI!

O familie de careieni a surprins momentul în care niște tineri încercau să dea jos drapelul românesc  de pe catargul din spatele bustului lui Avram Iancu. Imaginile au fost surprinse din parcarea de la biserica ortodoxă de peste drum. Ora 21,25. Au mers spre ei să întrebe ce meșteresc la catarg dar tinerii nu știau limba română. Au început să dea telefoane și s-au îndepărtat spre sensul giratoriu pe lângă chioșcul de înghețată. E vorba de o tânără de 14-15 ani, o copilă de vreo 8 ani cu un cățeluș și un tânăr de 16 ani. Fata de 14-15 ani tot încerca să tragă de cablul pe care e ridicat catargul.

La fel ca în cazul panglicii tricolore maghiare înfășurate în jurul scriitoarei careience Otilia Marchiș, se folosesc minori pentru a vandaliza orice simbol românesc din Carei.

Acesta este efectul declarației iresponsabile a primarului evazionist Kovacs…,, nu provocați maghiarii,,  atunci când asociațiunea ASTRA Carei a dorit amplasare de catarg cu drapel românesc pe domeniul public.

Dispecerul de la Poliția Locală Carei ne-a spus că până luni dimineață nu poate derula înregistrarea și ar fi mai bine să apelăm Poliția Municipală. Adică nu există permanență la poliția locală? E liber la sfârșit de săptămână pentru vandalizări?

Steagurile ridicate pe cele două catarge din spatele Eroului Național Avram Iancu au fost sfințite de 4 preoți și vai de cel care le pune gând rău.

Placa de sub bustul lui Avram Iancu a fost vandalizată în luna august 2014 și nici atunci nu s-a dorit aflarea identității vandalilor deși zona este dotată cu camere de supraveghere. Ba chiar am fost dați în judecată pentru că am scris despre asa ceva de consilierul personal al primarului evazionist. Doar că la proces nu a fost capabil să prezinte nicio probă pentru a demonstra acuzațiile ce s-au întins pe 26 de pagini.

Eroul Național Avram Iancu dă fiori și din mormânt celor care nu iubesc românii. De această dată se pare că deranjul mare a fost reușita manifestării din data de 6 septembrie 2020 când au venit să se  închine la Carei în fața bustului lui Avram Iancu mai multe Despărțăminte ale ASTRA din țară precum și urmașii lui din satele de moți din zona Carei.

Buletin de Carei

https://www.buletindecarei.ro/2014/08/a-venit-si-randul-lui-avram-iancu-placa-de-sub-bustul-sau-din-carei-a-fost-distrusa.html

https://www.buletindecarei.ro/2018/12/un-consilier-al-primarului-pierde-procesul-impotriva-buletin-de-carei.html

https://www.buletindecarei.ro/2020/06/sfintirea-steagurilor-si-ansamblului-reabilitat-al-eroului-national-avram-iancu-de-la-carei-marcarea-centenarului-tratatului-trianon.html

comentarii

Raspunsuri

Lasati un comentariu