Băiatul de mingi al președintelui UDMR Carei rămâne interimar la PSD Satu Mare

• publicat la: 9 aprilie 2021
Băiatul de  mingi al președintelui UDMR Carei rămâne interimar la PSD Satu Mare

Pupilul primarului și președintelui UDMR Carei, Kovacs Eugen, a fost reales ca interimar la conducerea PSD Satu Mare. Sub atenta conducere interimară a fostului consilier local careian Oneț Ionuț, organizația PSD Satu Mare a pierdut un mandat de senator și a rămas doar cu un deputat, și acela adus de la capitală. Ionuț Oneț a stat mereu la dreapta primarului Kovacs în Consiliul Local Carei și a fost propunerea udemeristului careian pentru funcția de vicepreședinte al CJ Satu Mare, propunere lansată în cadrul unei emisiuni televizate.

Strânsa colaborare  și buna înțelegere dintre UDMR și PSD Carei e de notorietate și se pierde în negura timpului. La ședința publică a CL din decembrie 2014 primarul și președintele UDMR Carei afirma “Capelă mortuară fac dacă cer consilierii PSD!”. Nici nu mai e nevoie de alte comentarii.

https://www.buletindecarei.ro/2014/12/trafic-de-influenta-la-careicapela-mortuara-contra-voturiepisodul-2capela-fac-daca-cer-consilierii-psd.html

https://www.buletindecarei.ro/2014/11/primarul-propune-capela-mortuara-contra-voturi-totul-sta-in-alegerea-voastra.html

https://www.buletindecarei.ro/2017/06/capela-mortuara-de-la-ianculesti-si-interesul-politico-financiar.html

Susținerea de care se bucură Ionuț Oneț din partea președintelui UDMR Carei se datorează și legăturilor de prietenie dintre familii din perioada în care primarul încă mai avea funcțională una dintre societățile de producție de mic mobilier dar mai ales faptului că fostul consilier careian s-a abținut  de la votul pentru amplasarea catargului cu drapel românesc pe domeniul public la solicitarea Asociațiunii ASTRA Carei în cadrul ședinței din 27 aprilie 2018.

Asfaltarea din Ianculești în perioada în care Ionuț era delegat sătesc a păgubit localitatea cu 40% din valoarea lucrărilor.

,,În Ianculești au fost asfaltate 15 străzi (de fapt toate străzile din sat), în lungime totală de 4,5 kilometri, având o suprafață însumată de 16.000 metri pătrați,, apărea scris pe pagina  Primăriei Carei în 2017.

În Ianculeşti, lăţimea medie care rezultă din datele prezentate este de 3,55m. Doar că cei care locuiesc în sat știu că majoritatea  străzilor au lăţimea de  2,1 m, unele nici atât! Deci diferența de 40% din valoarea facturată a lucrărilor a ajuns în alte buzunare și nu în folosul sătenilor.

https://www.buletindecarei.ro/2017/12/corigent-la-matematica-sau-spagar-eminent-din-datele-oficiale-prezentate-de-primaria-carei-despre-asfaltarea-drumurilor.html

Recent realesul interimar a ajuns consilier județean cu 614 voturi obținute ca și candidat de primar  la Carei față de cele  782 ale filialei careiene.

https://www.buletindecarei.ro/2020/09/presedintele-psd-satu-mare-ajunge-consilier-judetean-cu-614-voturi-de-la-carei.html

Tot la capitolul realizări poate bifa demolarea școlii din satul Ianculești și nepunerea în practică a unui proiect de hotărâre ce viza construirea unei săli de evenimente în termen de 1,5 ani. A fost cadorisit de primarul Kovacs cu numirea ca delegat sătesc  deoarece nu a avut siguranța  unui câștig în caz de alegeri libere. De 3 ani de zile  nu mai este delegat sătesc deoarece nu mai poate avea flotant  în satul Ianculești după decesul bunicii sale. Prietenii știu  de ce.

În timp ce președintele PSD umbla  prin sat în campanie electorală și dădea mese după mese colegilor de partid, Buletin de Carei intervenea  pentru schimbarea drapelului românesc zdrențuit din mijlocul satului.

În perioada interimatului său de la organizația județeană PSD Satu Mare, au fost puși la colț intelectualii sătmăreni și a fost adus un candidat pentru alegerile parlamentare dinafara județului. Niciun sătmărean social-democrat nu a fost considerat suficient de onorabil pentru a reprezenta județul în Parlamentul României.

Fără nicio realizare pe plan profesional, Ionuț Oneț este interimarul perfect pentru punerea în practică a jocurilor de culise din care perdantul este cetățeanul de rând. Interimarul reales  la PSD Satu Mare nu a fost prezent la dezvelire bust Mihai Eminescu la Carei, la nicio comemorare Avram Iancu sau alte activități românești organizate de asociații culturale care nu sunt agreate de primarul Kovacs, nu a luat atitudine pentru lipsa steagurilor naționale pe arterele principale din Satu Mare în 1 decembrie 2020 sau pentru alte abuzuri ale reprezentanților  UDMR. O marionetă perfectă. Deci nici herr Ciolacu nu vrea bătăi de cap în teritoriu cu viitorii posibili aliați.

Și ne mai mirăm că nu există opoziție la actuala guvernare.

Buletin de Carei

https://www.buletindecarei.ro/2018/04/nu-provocati-maghiarii-spune-primarul-kovacs-ca-motivatie-la-refuzul-amplasarii-unui-catarg-romanesc-in-carei-presedintele-psd-carei-vrea-sa-isi-insuseasca-initiativa-astra-carei.html

comentarii

Raspunsuri

Lasati un comentariu