Un român trebuie să dea socoteală pentru organizarea Zilei Naționale la Cimitirul internațional Valea Uzului

• publicat la: 20 aprilie 2021
Un român trebuie să dea socoteală pentru organizarea Zilei Naționale la  Cimitirul internațional Valea Uzului
Victoria ostaşilor români de la Valea Uzului din octombrie 1916 şi din primăvara anului 1917 trebuie reconsiderată de istoriografia românească, ca o bătălie majoră în păstrarea suveranităţii şi indepenedenţei României în primul război mondial.
Fără victoria românească de la Valea Uzului, care a blocat intrarea inamicului austo-ungar în spatele aliniamentului românesc de la graniţa cu Muntenia, nu am fi avut victoriile de la Mărăşti, Mărăşeşti şi Oituz din vara anului 1917.
Celebrarea ostaşilor români căzuţi eroic la Valea Uzului este o datorie morală şi un act de recunoştinţă faţă de cei care au rezistat pentru ca statul român să nu dispară şi să se înfăptuiască Marea Unire de la 1 Decembrie 1918,,.
La peste 100 de ani de la victoria Armatei Române  la Valea Uzului, un român este reclamat de  o fundație maghiară pentru organizarea  Zilei Naționale la Cimitirul Internațional de la Valea Uzului!
Argumentele fundației maghiare reclamante  sunt faptul că în Cimitirul de la Valea Uzului nu sunt eroi ai Armatei Române, de aici rezultând conform logicii lor că manifestarea și pomenirea eroilor români în Cimitirul Internațional al Eroilor Valea Uzului este un act ofensator si provocator la adresa etniei maghiare.
In România se înmulțesc pe zi ce trece acțiunile antiromânești cu acordul tacit al guvernanților, al conducerii statului.
Un primar din România este executat mediatic de presa maghiară pentru că atribuie  nume românești unor instituții publice iar un alt român este chemat să dea socoteală atunci când organizează Ziua  Națională la Valea Uzului, la Cimitirul Internațional.

Celebrarea ostaşilor români căzuţi eroic la Valea Uzului este o datorie morală şi un act de recunoştinţă faţă de cei care au rezistat pentru ca statul român să nu dispară şi să se înfăptuiască Marea Unire de la 1 Decembrie 1918.

Mihai Târnoveanu este un stâlp al rezistenței românești la mai bine de 100 de ani după Marea Unire.

Susținem Mihai Târnoveanu și activitățile sale patriotice!

,,Am un crez ce izvorăște din țară și din strămoși. Nu voi renunța nicicând la el! Într-o țară năpădită de străini, sunt judecat…
Marți, 20 aprilie, ora 12,30 sunt citat la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării să dau socoteală pentru organizarea Zilei Naționale la Cimitirul Internațional al Eroilor Valea Uzului și afișarea portretelor cu Sfinții Închisorilor de la Târgu-Ocna.
Nu mă voi justifica în niciun fel în fața CNCD și a fundației maghiare care m-a reclamat, ci voi reafirma lupta mea pentru identitatea națională, pentru libertatea de a fi român. Nu voi da înapoi, în ciuda stergerii a 3 conturi de Fb, a celor 5 dosare de la CNCD, unele aflându-se pe rolul justiției; nu voi da înapoi, în ciuda tuturor opreliștelor puse în calea afirmării crezului meu.
Am nădejde în Dumnezeu și am încredere în acest minunat popor român. Avem în piepturile noastre ca moștenire națională, o întreagă luptă, îi avem în inimi pe Sfinții, Martirii si Luptătorii acestui pământ. Si-i vom cinsti așa cum se cuvine, mai ales acolo unde memoria acestora se vrea a fi ștearsă.
De aceea am mers împreună cu sute de frați si de surori de sânge si credință la Valea Uzului de 1 Decembrie anul trecut. Pentru că acolo, Crucile Eroilor Armatei Române din Primul Război Mondial, ridicate de Primăria Orașului Dărmănești, se vor a fi dărâmate.
Acolo, se vrea ca sângele jertfei pentru România, să fie acoperit de uitare și de intoleranța unor lideri politici maghiari.
Eroii de pe Valea Uzului căzuți în cruntele bătălii ce au ținut Trecătorile Carpaților pentru înfăptuirea Marii Uniri sunt în comunitatea ancenstrală a Neamului, sunt împreună în Cerul Strămoșilor, laolaltă cu Horea, Cloșca, Crișan și Avram Iancu și împreună deopotrivă cu Sfinții Închisorilor comuniste, căci împreună în Istorie au mărturisit pe Hristos și Neamul Românesc.
Dar cine să înteleagă asta? Doar noi putem avea înțelegerea firelor de sânge și credință care leagă mormintele de Cer, Firele Scării și ale Coloanei Infinitului Național.
Avem un CER, Cerul Eroilor Români. Spre el privim pentru a vedea zorii României de mâine.
Si nicio piedică și nicio piatră aruncată asupra noastră nu ne va opri să creștem acei Zori în noi, în inimile si sufletele noastre.
Lupta pentru Libertatea de a fi Români continuă!,,  scrie Mihai Târnoveanu pe pagina sa.

comentarii

Raspunsuri

Lasati un comentariu