Ministrul Cseke sfidează și la Carei

• publicat la: 31 mai 2021
Ministrul Cseke sfidează și la Carei

Ministrul Cseke dorește cu orice preț să iasă în evidență. Chiar și cu prețul sfidării caracterului oficial al limbii române și al simbolurilor naționale. Panourile de la lucrările finanțate de guvern de la Miercurea Ciuc nu respectă caracterul oficial al limbii române iar la Carei a vizitat o unitate școlară care nu avea steagul tricolor și a intrat alături de alți demnitari ai statului român în clădirea organizației guvernamentale Primăria Carei care refuză să amplaseze plăci cu simbolul național.

Se află în județul Satu Mare ministrul Dezvoltării și Administrației Publice, Cseke Attila. Acesta a făcut o vizită și la Școala gimnazială Vasile  Lucaciu unde se contruiește un corp nou de clădire. A venit însoțit de prefectul Altfatter Tamas, de președintele CJ Pataki Csaba, de primarul Kovacs și consilierul acestuia, de directorul Direcției de învățământ din Primăria carei, Varna Levente precum și de reprezentanții firmei constructoare.

GALERIE FOTO

Ministrul a intrat preț de 10 minute în corpul de clădire în construcție iar apoi s-a deplasat la Primăria Carei. Nici măcar pentru vizita unui ministru din Guvernul României nu a fost arborat steagul tricolor pe fațada clădirii școlii Vasile  Lucaciu, fațadă a cărei renovare a fost finalizată de mai multe luni de zile. De altfel, niciunul din grupul de demnitari nu a avut nici cea mai mică reținere în a păși cu nonșalanță pe poarte de intrare a Primăriei Carei care în loc de plăci oficiale are  unele negre. Rușine demnitarilor care nu semnalează lipsa  însemnelor naționale de pe clădirile guvernamentale  unde intră!

În singurul sat care aparține de Carei, satul românesc Ianculești, clădirea școlii a fost demolată ca să nu mai existe vreo speranță că se va relua activitatea școlară aici. Tot  lângă Carei, în satul Marna  Nouă, copii sunt purtați cu microbusul și cu mașinile personale la școli din Carei și în comuna Sanislău pentru că și aici școala românească a fost închisă. Nu același lucru se petrece în satele  unde locuiesc minoritari cărora li se aprobă clase indiferent de numărul de elevi.

Dar astfel de situații nu fac parte din agenda vreunui ministru din Guvernul României. Măcar la Carei constructorul a amplasat panoul Ministerului Dezvoltării cu înscrisuri în limba oficială a României.

 

comentarii

Raspunsuri

Lasati un comentariu