Avocatul poporului, fost europarlamentar ALDE revocat. La Carei președintele ALDE rămâne pe funcție

• publicat la: 17 iunie 2021
Avocatul poporului, fost europarlamentar ALDE revocat. La Carei președintele ALDE rămâne pe funcție

Avocatul Poporului, Renate Weber, fost europarlamentar ALDE, a fost revocată din funcție. Alianța PNL-UDMR-USR vrea un Avocat al  Poporului din rândul puterii.

La Carei, alianța politică aflată la guvernare nu aplică aceleași metode de schimbare a celor aflați în funcții de conducere, dovadă faptul că președintele ALDE, Pinter Iosif, consilier județean în perioada 2016-2020, este în continuare director al Centrului de îngrijire  și asistență socială  ,,Alexandru,,. E drept că organizația din Carei a ALDE s-a risipit  în cam toate celelalte partide iar președintele Pinter nu a mai candidat la alegerile din 2020 nici pe listele de consilieri nici ca primar.

Renate Weber a fost revocată ieri din funcția de Avocat al Poporului de către plenul reunit al Parlamentului cu 247 de voturi în favoare și 32 împotrivă.

Comisiile juridice ale Senatului şi Camerei Deputaţilor au adoptat raportul de revocare din funcție a Avocatului Poporului, Renate Weber cu voturile PNL, USR PLUS şi UDMR.

Propunerea UDMR pentru funcția de Avocat al Poporului este  nimeni altul decât Gyula Fabian. Fostul procuror clujean a fost cercetat, în 2007, de Consiliul Superior al Magistraturii (CSM). El a avut o prezentare despre autonomia teritorială la o conferinţă pregătită de o organizaţie controversată – „Tinerii Maghiari din Ardeal“ (EMI).

Lasati un comentariu