Satele românești de lângă Carei nu beneficiază de finanțare pentru rețea de apă și canalizare

• publicat la: 30 iunie 2021
Satele românești de lângă Carei nu beneficiază de finanțare pentru rețea de apă și canalizare
.
Satele românești de moți sunt lăsate pe  ultimele locuri mereu de către Consiliul Județean când vine vorba de creșterea nivelului de trai!  Investiții masive și constante în satele șvăbești maghiarizate sau cele mixte. În satele Ianculești, Marna Nouă, Horea nu există rețea de apă potabilă, nu există canalizare și nici transport în comun. Pentru satele românești nu se semnează contracte de lucrări de către CJ Satu Mare pentru rețea de apă și canalizare. Nu se aprobă nici măcar grupe de grădiniță sau clase primare  și gimnaziale pentru copiii românilor, obligați să facă naveta cum pot.
.
Astăzi, la sediul Apaserv Satu Mare s-au semnat încă două contracte de lucrări pentru dezvoltarea rețelelor de apă și canalizare din județul Satu Mare de către Leitner Ioan director al Apaserv și Consiliul Județean Satu Mare, președinte Pataki Csaba.
Primul contract vizează localitățile Carei-Tiream-Ghenci, iar cel de-al doilea localitățile Tășnad-Santău-Căuaș. Valoarea celor două contracte semnate astăzi este de 86.452.315 lei fără TVA.
Contractele fac parte din ”Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județul Satu Mare, Regiunea Nord-Vest, în perioada 2014-2020” în valoare totală de 990.485.533 lei fără TVA. Până la această dată, au fost semnate 9 contracte din totalul de 16.
Aflați care sunt tipurile de lucrări efectuate, accesând următorul link:
.

comentarii

Raspunsuri

Lasati un comentariu