Sălbaticii au vandalizat la Sfântul Gheorghe postamentul pe care stă Voievodul Mihai Viteazul

• publicat la: 5 iunie 2021
Sălbaticii au vandalizat la Sfântul Gheorghe postamentul pe care stă Voievodul Mihai Viteazul

Vineri, 4 iunie 2021, a avut loc la Sfântul Gheorghe marcarea Zilei Tratatului de la Trianon de către asociații românești: Calea Neamului, NOI, Scut Botășănean, Straja Carpaților și Resurrectio.

Legea pentru declararea datei de 4 iunie ca Ziua Tratatului de la Trianon a fost promulgată la data de 18 noiembrie 2020 de către președintele Iohannis chiar dacă în Parlament  UDMR a votat împotrivă. Legea prevede posibilitatea organizării, la nivel naţional şi local, de manifestări cultural-educative şi ştiinţifice consacrate conştientizării semnificaţiei şi importanţei acestui Tratat în urma căruia se consfințește Marea Unire de la 1 Decembrie 1918.

După terminarea manifestărilor de la statuia voievodului Unirii, Mihai Viteazul, niște sălbatici au purces  la vandalizarea postamentului pe care stă Marele Voievod. Nu au avut nici măcar curajul să apară în fața  lui. S-au asuns ca șobolanii, pe din dos, pe întuneric.

Astfel de fapte se petrec în localitățile  unde românii sunt tratați ca cetățeni de rang 2, unde românii nu au nici măcar dreptul a de a fi reprezentanți în conducerea localităților de parcă am fi iar pe vremea ocupației imperiului austro-ungar sau hortyst.

Guvernul alocă bani cu nemiluita pentru serviciile ce ar avea datoria să protejeze românii și simbolurile lor identitare dar se pare că banii se scurg doar  în buzunarele fără fund ale angajaților din servicii fără ca acestea să se achite de sarcini. De Poliția  Locală supusă administrațiilor locale  nici nu mai aducem vorba.

În țara în care  un procuror scrie negru pe alb că amenințarea cu moartea a unei familii este ceva natural ne putem aștepta și la acte de vandalism fără ca să se dorească depistarea autorului sau autorilor.

Așteptăm și de această dată reacția  lui Kelemen Hunor așa cum se tot  lăuda zilele trecute cu demisia lui Oltean Csongor.

,,Secretarul de stat din cadrul Ministerului Tineretului și Sportului, Oltean Csongor, a demisionat din Guvern pentru că a fost prins de polițiști la volan sub influența alcoolului, a anunțat președintele UDMR, Kelemen Hunor,,.

Cum veți motiva acum gestul de sălbăticie de-a dreptul dintr-un oraș pe care îl vedeți ca fiind unul civilizat?

Astfel de gesturi sapă la temelia bunei înțelegeri dintr-o comunitate. Fără respect reciproc și comportamente  ce țin de civilizație nicio comunitate nu poate progresa, din niciun punct de vedere!

Daniela Ciută

Lasati un comentariu