Bibliovacanța Culturală Carei 2021

• publicat la: 28 iulie 2021
Bibliovacanța Culturală Carei 2021

Luni, 26 iulie, a debutat Bibliovacanța Culturală, program interactiv organizat de Biblioteca Municipală Carei în parteneriat cu Centrul Cultural Carei, Direcția de Cultură și Sport Carei precum și Fundația Centrul de promovare a turismului Grof Károlyi Carei.

Prima zi a Bibliovacanței s-a desfășurat interactiv, cu activități centrate pe cunoaștere și cu tematică bine determinată. Astfel, copiii participanți au aflat lucruri interesante despre „Mama și puiul ei în lumea animalelor”, apoi au învățat cu „Ștrumfel curățel” cum să păstreze mediul curat prin colectare selectivă a deșeurilor, dar și cum să recicleze creativ prin jucăria confecționată din fâșii de hârtie colorată. Ultima parte a zilei de Bibliovacanță a fost dedicată unui joc de circulație rutieră, prin care participanții au învățat să recunoască câteva semne de circulație mai des întâlnite, precum și traversarea corectă a străzii prin locurile special amenajate, adică trecerile de pietoni.

În a doua zi de Bibliovacanță participanții au făcut cunoștință cu diverse cercuri de aptitudini organizate de Centrul Cultural. Astfel, au putut să facă cunoștință cu dansul modern, dansurile și cântecele populare românești sau maghiare și instrumentele specifice întâlnite în tradiția populară. La cercul de chitară au aflat că există mai multe tipuri de chitare specifice pentru diferite stiluri muzicale. Tobele le-au încântat și pe fete, dar și pe băieți. Și aici au aflat că acestea se numesc instrumente de percuție și că în aceste gen de instrumente sunt mult mai multe tipuri de instrumente, uneori foarte interesante, iar toate împreună pot suna armonios. Exercițiile teatrale au fost, de asemenea foarte apreciate de participanți. Jocurile și creativitatea și-au dat mâna și au creat o atmosferă intens savurată de copii.

Programul Bibliovacanței Culturale va continua cu aceleași activități până vineri, 30 iulie, când se va încheia cu o petrecere de karaoke și alte surprize.

Lasati un comentariu