La ședința Consiliului Local Carei nu s-au supus aprobării Procesele Verbale de la ședințele anterioare

• publicat la: 27 iulie 2021
La ședința Consiliului Local Carei nu s-au supus aprobării Procesele Verbale de la ședințele anterioare

Astăzi a avut loc ședința ordinară a Consiliului Local Carei. O ședință simulacru în care președintele de ședință citea titlul proiectelor de hotărâre, solicita avizul comisiilor de specialitate și apoi se trecea la vot. Nimeni nu a avut nimic de spus despre execuțiile bugetare sau despre jocurile imobiliare. Nu e de mirare că toată ședința, cu 20 de puncte pe  Ordinea de Zi, a durat 20 de minute.

Președintele de ședință, Tabi Zsolt, consilier UDMR, nu a supus aprobării aleșilor locali procesele verbale de la ședințele anterioare!

După ce că avem la Primăria Carei funcționari publici care nu consemnează în Procesele Verbale de la ședințele de Consiliu Local toate discuțiile purtate sau le ciuntesc după cum or avea indicațiile, avem acum și președinte de ședință care nu respectă regulamentul de desfășurare.

S-a votat pentru acordarea unui spațiu ca birou parlamentar deputatului USR Radu Panait din Satu Mare. Evident că în cadrul ședinței nu s-a făcut referire la spațiul acordat de parcă ar fi fost un lucru rușinos să specifici locația.  Biroul parlamentar al deputatului Radu Panait va funcționa  în sediul fostei organizații ALDE care s-a autodizolvat după migrarea membrilor către alte partide.

Primarul a inițiat un proiect de hotărâre pentru completarea comitetului director de la Clubul Sportiv Municipal Victoria. Singura nominalizare a venit  din partea consilierului UDMR Keizer Ludovic, vicepriamr, care l-a propus pe consilierul UDMR Lukács-Rákóczi Levente.

Nici PNL și nici PSD nu au făcut nominalizări.

Propunerea viceprimarului UDMR a fost votată prin vot deschis. Nimic nici despre Raportul Curții de Conturi în urma auditului la Primăria Carei, despre abaterile financiar contabile constatate atât la primărie cât  și la clubul Victoria.

Frăția UDMR-PSD-PNL din Consiliul Local Carei, cu acordul tacit al Instituției Prefectului,  a funcționat și de această dată și nu s-au făcut publice adresele terenurilor și imobilelor ce au făcut obiectul proiectelor de hotărâre de pe Ordinea de Zi. Cum să poți participa la  o licitație dacă nu știi despre ce teren e vorba? Deci e clar că proiectul 12 de pe Ordinea de Zi e cu dedicație, că doar nu poți lăsa de izbeliște un administrator de atâția ani de la societatea viceprimarului. Poate are nevoie și de ceva teren în jurul lacului pe care tot de la Primărie l-a concesionat.

Consilierii UDMR-PSD-PNL au votat și pentru achiziționarea a 100 de bucăți din cartea lui Szabo Imre – A Nagykarolyi grof Karolyi csalad ezereves tortenete. O nouă intoxicare din moment ce familia grofilor nu are o istorie de o mie de ani pe aceste locuri.

La punctul Diverse s-a anunțat că domnul Mihai Bertieanu a depus o solicitare pentru realizarea unei statui dar nimeni nu a precizat despre ce anume este vorba așa cum se procedează când e vorba de statui și busturi ale minoritarilor.

Apa servită consilierilor a fost și de această dată fără înscrisuri în limba română.

Buletin de Carei

 

 

Lasati un comentariu