Avansări în grad la ISU Satu Mare. Primirea Drapelului de Luptă

• publicat la: 15 septembrie 2021
Avansări în grad la ISU Satu Mare. Primirea Drapelului de Luptă
În data de 13 septembrie 2021, cu ocazia sărbătoririi Zilei Pompierilor din România, în cadrul unui ceremonial organizat la Palatul Cotroceni, Președintele României, Klaus Iohannis a oferit Drapelul de Luptă Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Someș” al județului Satu Mare.
La ceremonie au participat premierul Florin Cîţu, ministrul de Interne, Lucian Bode, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat.
Șeful statului a înmânat drapelele de luptă pentru 11 Inspectorate de urgenţă judeţene în semn de apreciere faţă de devotamentul şi spiritul de sacrificiu de care au dat dovadă salvatorii români în îndeplinirea misiunilor destinate protejării cetăţenilor şi a comunităţii.
.
Drapelul de Luptă al unei unități militare reprezintă simbolul onoarei, vitejiei și gloriei militare, reamintind fiecărui militar, atât tradițiile glorioase ale poporului român, cât și datoria sacră pe care acesta o are, aceea de a servi cu devotament și credință patria, de a apăra cu abnegație și curaj, chiar cu prețul vieții, frontierele de stat, independența și suveranitatea României.
Drapelul de Luptă are un regim cu totul special, fiecare unitate militară avându-și propriul drapel de luptă. Ca un scurt istoric, la data de 1 septembrie 1863 au fost înmânate de către domnitorul Alexandru Ioan Cuza drapelele de luptă tricolore tuturor unităţilor militare ale Armatei Române, iar ca recunoaştere a eroismului pompierilor militari la data de 13 septembrie 1863, același domnitor a înmânat primul Drapel de Luptă Companiei de Pompieri din Bucureşti.
”Este o zi specială în activitatea inspectoratului dumneavoastră, a celor care, cu mult curaj înfruntați zi de zi pericolele pentru a-i proteja și salva pe ceilalți. Primirea Drapelului de Luptă vine ca o recunoaștere a contribuției aduse la siguranța cetățenilor în multe momente dificile. Vă felicit pentru înaltul profesionalism dovedit, recunoscut și apreciat!” este mesajul transmis de prefectului județului Satu Mare, Altfatter Tamas.
.
Cu acest prilej, cadrele militare în activitate din cadrul Inspectoratului care s-au distins prin modul de îndeplinire a atribuțiilor, pregătire profesională și comportare demnă, se înaintează în gradul următor înaintea expirării stagiului minim în grad, după cum urmează:
în gradul de locotenent-colonel – maior Cora Georgel-Horațiu
în gradul de căpitan – locotenent Crăciun Alexandru
în gradul de plutonier adjutant – plutonier major Deac Ionuț-Florin, plutonier major Matioca Vasile-Cosmin și plutonier major Mureșan Manuel;
în gradul de plutonier- sergent major Ortelecan Răzvan Cătălin
Felicitări, sănătate și împliniri tuturor pompierilor sătmăreni!

Lasati un comentariu