Muzeul Industrializării Forțate la Satu Mare. Obiectiv prevăzut de guvernarea PNL-UDMR

• publicat la: 29 septembrie 2021
Muzeul Industrializării Forțate la Satu Mare. Obiectiv prevăzut de guvernarea PNL-UDMR

Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), semnat la București, va aduce județului Satu Mare fonduri importante și noi oportunități de dezvoltare pe cele mai importante paliere socio-economice, a anunțat  la Satu Mare, Hegedüs Csilla, secretar de stat în cadrul Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene.

,,Prin componenta de turism și cultură va fi creat un lanț al muzeelor, iar județul Satu Mare va beneficia de unul dintre cele mai importante obiective – Muzeul Industrializării Forțate,, a mai adăugat secretarul de stat din partea UDMR, fără a preciza suma alocată constituirii acestui….muzeu.

,,Va fi un muzeu unic în această parte a Europei, care va prezenta aspecte specifice județului Satu Mare în ceea ce privește regimul comunist. În acest muzeu se va pune un accent deosebit pe partea de digitalizare,,.

Unică este  și dezindustrializarea județului după anul 1990. Puternicele unități industriale din județ care livrau și la export au ajuns să fie acum transformate  în săli de evenimente sau mall-uri, în cel mai fericit caz.

Pe când un Muzeul al suferințelor românilor expulzați în 1940 de ocupația hortystă?

Cu siguranță că nu se va investi pentru un Muzeu al Moților sau al Codrenilor din județul Satu Mare. nici în casele memoriale ale personalităților românești și nici pentru amplasarea  așa cum se cuvine, în centrul municipiului reședință de județ, a statuii Limbii Române, momentan ascunsă după poarta Muzeului de Artă.

În cadrul vizitei oficiale făcute  la invitația Prefectului și a președintelui Consiliului Județean,  Hegedüs Csilla s-a deplasat și în orașul Livada pentru a se întâlni doar cu primarii UDMR din județul Satu Mare și Maramureș și a le prezenta în limba maghiară Planul Național de Redresare și Reziliență.

Buletin de Carei

Lasati un comentariu