A căzut! Guvernarea PNL-UDMR condusă de Cîțu a fost măturată de alianța PSD-USR-AUR

• publicat la: 5 octombrie 2021
A căzut! Guvernarea PNL-UDMR condusă de Cîțu a fost măturată de alianța PSD-USR-AUR

Oficial, moțiunea de cenzură a fost adoptată cu votul a 281 de parlamentari care a votat în unanimitate pentru demiterea Cabinetului Cîțu. Guvernul PNL-UDMR  a căzut cu brio. Parlamentarii PNL și UDMR au fost în sală dar nu au participat la vot. Este cel mai mare scor cu care a fost demis un guvern în România postdecembristă.

Pentru prima dată, opoziţia a fost unită şi a votat cu bilele la vedere, astfel că acele calcule făcute în urmă cu câteva ore de preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, s-au adeverit.

„Sunteţi doar buni să vă faceţi imagine şi doar vindeţi promisiuni! Nu aţi inaugurat niciun kilometru de autostradă şi nu aţi lansat niciun proiect de la zero ca să înceapă lucrările! Ci doar v-aţi asumat marile proiecte de autostrăzi şi poduri lăsate moştenire de PSD! Nimeni nu o să uite cum zeci de copii au stat în caniculă, iar şeful CFR Călători, Ovidiu Vizante, sfida o ţară întreagă la telefon! Comunităţile locale au fost condamnate la subdezvoltare! Primăriile şi Consiliile judeţene au fost obligate să aloce sume uriaşe pentru lupta cu pandemia. Nici acum Guvernul Cîţu nu le-a decontat aceşti bani”, se arată în documentul moțiunii de cenzură depusă de PSD și intitulată  „Stop sărăciei, scumpirilor şi penalilor! Jos Guvernul Cîţu”.

Printre criticile aduse de către social democrați la adresa lui Florin Cîțu se află și faptul că acesta a fost condamnat în urmă cu 20 de ani, în SUA, pentru conducere sub influența alcoolului/substanțe interzise, iar acum a condus Executivul României.

Adevărul e că și PSD a chemat la guvernare alături de ei ONG-ul UDMR iar în teritoriu sunt lideri social-democrați aflați în strânse relații de colaborare cu lideri ai UDMR. PSD a cedat UDMR până și Ministerul Culturii din România.

Vom vedea ce surprize ne rezervă viitorul.

https://www.buletindecarei.ro/2014/03/psd-a-adus-udmr-la-guvernare-pcm-intra-la-guvernare-alaturi-de-udmr.html

https://www.gazetanord-vest.ro/2014/11/romanii-si-maghiarii-indemnati-sa-voteze-victor-ponta/

Cabinetul Cîţu este al şaselea executiv demis, după revoluţie.

Numele posibililor premieri sunt Nicolae Ciucă sau Lucian Bode.
Nicolae Ciucă, ministru al Apărării, a mai fost premier interimar iar Lucian Bode este ministrul Afacerilor Interne.

Chiar dacă președintele va vrea să îl desemneze tot pe Florin Cîţu premier, teoretic nu se poate face, pentru că există o decizie a CCR care îl împiedică să facă acest lucru.

PNL și-a bătut joc până și de județele unde românii sunt tratați discriminatoriu de conducerile UDMR ale  unor localități. În județul Satu Mare unde românii sunt în procent de peste 65% au cedat Prefectura UDMR deși știau că cele două municipii și Consiliul Județean sunt conduse de lideri ai UDMR. Inspectoratul Școlar condus de PNL a acceptat ca în planul de școlarizare din acest an să nu existe NICIO clasă cu predare în limba română (din cele 3) pentru meseria de ospătar-vânzător în municipiul Carei, municipiu unde românii nu sunt reprezentați la nivel de conducere. Comasare doar de școli românești, denumiri excluasiv în limba maghiară date unor școli gimnaziale întregest tabloul sumbru. Nu sunt singurele situații în care românii sunt tratați discriminatoriu în județul Satu Mare dar nu numai.

 

 

Lasati un comentariu