Au vandalizat și statuia lui Vasile Lucaciu din Satu Mare dacă tot s-a clasat cazul vandalizării bustului Avram Iancu

• publicat la: 22 octombrie 2021
Au vandalizat și statuia lui Vasile Lucaciu din Satu Mare dacă tot s-a clasat cazul vandalizării bustului Avram Iancu

Cum era de așteptat, vandalii de statui din Satu Mare au prins curaj pe fondul neimplicării Poliției în cazul vandalizării bustului Avram Iancu. Azi a venit rândul statuii lui VASILE LUCACIU să fie mâzgălită și desconsiderată. Ditamai statuia ce tronează în mijlocul municipiului Satu Mare! Doamna profesoară Stela Toma Bozero a remarcat acest aspect și a luat atitudine pe pagina domniei sale.

.

Spoirea cu vopsea a bustului lui Avram Iancu din centrul municipiului Satu Mare a rămas nesancționată de Poliția Satu Mare pe motiv că…,,nu s-a degradat bustul,,. Articolul de lege  care prevede sancțiuni pentru astfel de gesturi nu a ajuns să fie cunoscut de agenții de ordine sătmăreni doar de cei de la Sibiu care au aplicat sancțiuni autorului depistat în timp record pentru că era vorba de statuia Bruckenthal.

https://www.buletindecarei.ro/2021/10/politia-sibiu-a-depistat-autorul-politia-satu-mare-nu-doreste-depistarea-autorului-vandalizarii-bustului-lui-avram-iancu.html

Alicați legea  și la Satu Mare!

Puneți mâna și citiți  art. 2 punctul 4 din Legea 61/1991 (aruncarea asupra unei persoane, construcții sau asupra unui mijloc de transport cu obiecte de orice fel, cu substanțe inflamante, iritant-lacrimogene sau cu efect paralizant, corosive sau care murdăresc, dacă nu s-au produs vătămări ale integrității corporale sau sănătății, ori pagube materiale). E gratis și nu doare! Chiar nu se poate menține  un climat de respect reciproc?

În timp ce politicienii și parlamentarii români se înghesuie la  pupat de mâini UDMR, batjocura la adresa statuilor românești rămâne nesancționată.

Respect și protecție pentru busturile  și statuile românești din Satu Mare!

Buletin de Carei

https://www.buletindecarei.ro/2020/01/in-doua-mii-de-ani-n-a-trecut-o-zi-in-care-sa-nu-se-vorbeasca-romaneste-in-transilvania-vasile-lucaciu-la-168-de-ani-de-la-nasterea-sa.html

Lasati un comentariu