Nu se finanțează Olimpiada de Limba și Literatura Română. Doar cele pentru minorități

• publicat la: 31 decembrie 2021
Nu se finanțează Olimpiada de Limba și Literatura Română. Doar cele pentru minorități

La final de an, guvernanții alianței PSD-PNL-UDMR se întrec în a ne oferi  noi mostre de decizii antiromânești de parcă nu din banii poporului român ar fi plătiți!

După ce  în data de 17 decembrie 2021 au aprobat mizerabila OUG 130 prin care urmașii românilor expulzați din casele lor  în 1940 sunt scoși în 2022 de la plata  indemnizațiilor cuvenite prin Legea 154, aflăm cu stupoare că Ministerul Educației nu acordă finanțare pentru Olimpiada de Limba și Literatura Română nici la gimnaziu și nici la liceu! Adică în România, copii românilor care studiază în limba maternă nu beneficiază de aceleași drepturi cu ale minoritarilor!

https://www.edu.ro/sites/default/files/_fi%C8%99iere/Legislatie/2021/5992/Anexa_2_Competitii_nationale_2022.pdf

Se acordă în schimb finanțare  la toate olimpiadele de limbă și literatură a minorităților.

Românul este din nou umilit și discriminat în țara lui de niște nemernici ajunși la conducere pe criterii politice!

Avem directori de școli care sunt  plătiți pe funcții de conducere deși NU AU promovat examenul pentru că nu au fost capabili să obțină nota 7. Avem inspectori generali numiți pe criterii politice nu pe competențe iar acum elevii români care studiază în limba maternă nu au finanțare de la Ministerul Educației pentru Olimpiada de Limba și Literatura Română!

Elevii de gimnaziu care studiază în limba maternă, limba română, limba oficială a țării, nu au nicio competiție majoră la care să participe pentru testarea cunoștințelor la Limba și Literatura Română.
Pentru elevii de liceu există varianta  OLAV (Olimpiada Lectura ca Abilitate de Viața) dar aceasta nu este similară cu Olimpiada Națională de Limba și Literatura Română sau a minorităților enumerate în tabelul de mai sus.
.
Recomandăm liderilor de partide să nu mai numească în funcții de demnitari, mai ales ca miniștri, cetățeni români care nu au niciun sentiment al apartenenței la acest popor!
Deznaționalizare este ceea ce se promovează de la nivel guvernamental în România.
Un stat putred din care duhoarea corupției răzbate până în cele mai îndepărtate colțuri de țară nu merită din partea noastră nicio plată de taxe și impozite.
Luați mânile de pe copiii românilor! Lăsați copiii românilor să beneficieze de aceeași educație ca a minoritarilor!
.
Daniela Ciută
.

Lasati un comentariu