Fără limită de cinci porci, de şapte porci în gospodărie

• publicat la: 5 ianuarie 2022
Fără limită de cinci porci, de şapte porci în gospodărie

Potrivit agerpres.ro, crescătorii de ovine şi bovine vor beneficia de subvenţii de la stat, a declarat deputatul AUR George Simion după întrevederea pe care a avut marţi cu ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu, în cadrul căreia au fost abordate probleme legate de sectorul zootehnic din România.

„Discuţia a fost una foarte bună, împreună cu specialiştii noştri pe agricultură am găsit cale de dialog cu ministrul (…). Avem asigurările domnului ministru, care sunt transpuse în viitorul Plan Naţional Strategic, la care participăm împreună cu specialiştii noştri. Am trimis deja propunerile noastre pentru viitorul PNS. Până acum s-a mers foarte mult pe creşterea porcilor şi pe pasăre. De acum înainte, se vor da subvenţii şi pentru bovine, şi pentru oi. O să fie un fond special alocat, în care o să fie ca beneficiari şi ciobanii. Plăţile, faţă de anii trecuţi, se vor face la timp, aşteptăm documentaţia, parcă 400 de milioane”, a precizat Simion după întâlnirea de la Ministerul Agriculturii.

El a adăugat că oamenii pot să crească animale în gospodărie.

„Creşteţi porci ca până acum, nu vă limitează nimeni, nu mai avem pe acel ministru domn Chioveanu la ANSVSA. Nu avem nicio limită de cinci porci, de şapte porci în gospodărie. Aveţi voie să aveţi scroafe gestante. Toate lucrurile vor fi ca până acum, toţi cei care au casă la ţară să crească porc în bătătură, că nu se ia nimeni de ei. Garantăm noi”, a afirmat Simion.

Una dintre propunerile AUR, supusă atenţiei ministrului Agriculturii, a vizat înfiinţarea unei pieţe publice cu produse româneşti, a menţionat Avram Fiţiu, specialist pe probleme de agricultură din partea AUR, participant la discuţiile de la minister.

integral pe agerpres.ro

Lasati un comentariu