Satrap guvernamental la Prefectura Satu Mare

• publicat la: 13 ianuarie 2022
Satrap guvernamental la Prefectura Satu Mare

Alianța PSD-PNL-UDMR a desemnat la conducerea prefecturii Satu Mare o persoană cu înclinații și comportament discriminatoriu, despotic chiar din moment ce nu a dorit nici el să poarte un dialog cu Asociația românilor expulzați în 1940 și nici nu a desemnat pe cineva să îl reprezinte.

Noi, urmașii românilor expulzați din vatra noastră în 1940 am ajuns să fim tratați în anul 2022 ca cetățeni de rang inferior  în țara noastră?

Luni, 10 ianuarie 2022, am protestat în fața Prefecturii împotriva OUG 130, ordonanța rușinii naționale, care amână plata indemnizațiilor urmașilor românilor expulzați nu și plata indemnizațiilor urmașilor minorităților persecutate etnic.

Adică românul este tratat din nou disprețuitor în țara lui! De această dată în tara ce se presupune că e guvernată de români!

Nu vă mai permitem să vă bateți joc de români, de memoria părinților  și bunicilor noștri!

,,Eu nu cobor acolo,, a spus prefectul Altfatter Tamas în cadrul convorbirii telefonice în care era invitat să poarte  un dialog cu protestatarii. Era prea frig sau protestatarii nu se ridicau la nivelul partenerilor de dialog cu care e obișnuit prefectul de Satu Mare, demnitar al statului român?

Indiferent de opiniile prefectului de Satu Mare propus de UDMR, în județul Satu Mare trăiesc urmașii românilor expulzați de Ungaria hortystă și chiar câțiva supraviețuitori.

Asociația românilor refugiați și expulzați în 1940 în urma Dictatului de la Viena a depus un MEMORIU la registratura Prefecturii și așteaptă soluționarea erorii grave a guvernului rușinii naționale.

Câtă aroganță și sfidare din partea unui prefect al județului plin de sate de români uciși sau expulzați din casele lor de ocupantul hortyst în 1940! Să nu acorzi o vorbă măcar celor veniți din 7 localități pentru a cere…Respect, Dreptate, Egalitate în țara lor și a demnitarului, ROMÂNIA! Condițiile  impuse  pentru a purta un dialog au fost de-a dreptul sfidătoare, specifice  unui arogant cocoțat pe un scaun de demnitar după o numire politică. Adică maxim 5 persoane deținătoare de certificat verde să urce la el în birou iar restul protestatarilor să stea umili la ușa Prefecturii. De parcă nu el, ca prefect e plătit din contribuțiile noastre la bugetul de stat. Se face că uită că noi, cetățenii de rând suntem cei care plătim bugetarii, demnitarii, funcționarii publici.

Citeam în presa județeană că propunerea PSD pentru postul de prefect nu ar avea avizul de la SRI. Actualul prefect are? E nevoie de astfel de tratamente sfidătoare la adresa românului se rând pentru a se obține  un aviz favorabil?

Suntem hotărâți să continuăm protestele până la revenirea la normalitate a hotărârilor date de Guvernul României. Suntem plătitori de taxe și impozite la fel ca oricare cetățean român deci avem și drepturi egale cu oricare cetățean român indiferent de naționalitate.

Conducerea Asociației românilor refugiați și expulzați în 1940 în urma Dictatului de la Viena

Lasati un comentariu