Ordonanță de Urgență. Guvernul UDMR-PNL-PSD ajută pe oricine mai puțin urmașii românilor expulzați în 1940

• publicat la: 27 februarie 2022
Ordonanță de Urgență. Guvernul UDMR-PNL-PSD ajută pe oricine mai puțin urmașii românilor expulzați în 1940

Pe agenda de mâine a ședinței de Guvern de la Palatul Victoria se află un PROIECT DE ORDONANȚĂ DE URGENȚĂ privind acordarea de sprijin și asistență umanitară de către statul român cetățenilor străini sau apatrizilor aflați în situații deosebite/proveniți din zona conflictului armat din Ucraina. Să fie primit dar cum rămâne cu urmașii românilor uciși sau expulzați în 1940?

Guvernul UDMR-PSD-PNL acordă sprijin oricui înafară de urmașii românilor expulzați sau refugiați sau uciși în 1940 ca urmare a instaurării ocupației străine. Pentru toți se găsesc soluții de sprijin.

Urmașii românilor expulzați în 1940 propun Guvernului Ciucă consultarea Arhivelor Naționale Militare pentru a se documenta înainte de a emite ordonanțe precum OUG 130 art.XL.

Nu aveți dreptul să umiliți și să discriminați românii, să acordați doar minoritarilor plăți de indemnizații pentru suferințele îndurate!

Românii care au îndurat în 1940 atrocități de neimaginat doar pentru că nu au renunțat la identitatea lor ar merita să fie citați an de an ca exemple de rezistență identitară. Să apară în manualele școlare ca eroi. Administrația hortystă instalată în septembrie 1940 a impus până și ștergerea numelor românești de pe cruci, maghiarizarea oricărui nume românesc. Dar părinții și bunicii noștri nu s-au lăsat intimidați, nu au cedat.  Fiecare popor își apără valorile, pe cei care au luptat pentru neamul din care fac parte. Recomandăm guvernului format din politicieni să nu uite din ce neam fac parte, ai cărei țări sunt demnitari.

Buletin de Carei

Lasati un comentariu