Art Bunavestire la Muzeul Țării Oașului

• publicat la: 23 martie 2022
Art Bunavestire la Muzeul Țării Oașului

 Expoziția Art Bunavestire sau proiectul „ Art Bunavestire” conceput și organizat prima dată în anul 1987 de către șapte artiști plastici, proiectul fiind unul cu un  inceput mai timid, dar încet, încet a ajuns ca să fie o expoziție cu tradiție, celebrată în fiecare an și în aceași zi de 25 Martie.

În această expoziție au expus nume sonore atât din țară cât și din străinătate în  toți acești 36 de ani, de existență, de tradiție.

Art Bunavestire este un eveniment  cultural și vine în pachet cu o expoziție diversificată aducând în fața vizitatorilor lucrări artistice de  pictură, sculptură și grafică. Această expoziție cu tradiție, putem spune că are și o semnificație aparte  și din punct de vedere  religios, ziua vernisajului fiind în sarbatoarea de Bunavestire (Blagoveștenia sau Ziua Cucului) care semnifică începutul anotimpului de primăvară iar această expozitie se copletează foarte bine cu această sărbatoare religioasă fiind exact un binemeritat eveniment proaspăt de primăvară.

Acest eveniment organizat de Muzeul Țării Oașului în colaborare cu Primăria Orașului Negrești – Oaș și Consiliul Local înseamnă foarte mult pentru oamenii de pretutindeni dar și pentru locuitorii orașului Negrești- Oaș din  județul Satu – Mare deoarece este  unul dintre cele mai apreciate evenimente la nivel local, cu impact la nivel național și internațional.

În acest an ne bucurăm de faptul că prezența la vernisaj va putea fi fizic și intr-un număr mai mare de persoane decât am fost obișnuiti în ultimii 2 ani.

                Artiștii care au ales să își expună lucrările în Galeria de Artă „ Dr. Mihai Pop”, sunt în număr de 18, atât din țară cât și din afara țării, Cehia și Republica Moldova.  În speranța că vizitatorii așteaptă cu nerăbdare să viziteze obiective culturale, invităm pe toți iubitorii de cultură  la acest minunat eveniment, Art Bunavestire care se va desfașura la Muzeul Țării Oașului – Galeriile de Artă „ Dr. Mihai Pop” în data de 25 martie 2022 la ora 16:00.

Lasati un comentariu