Promisiuni neonorate față de careienii afectați de explozia din 27 februarie

• publicat la: 31 martie 2022
Promisiuni neonorate față de careienii afectați de explozia din 27 februarie

La o zi după ce primarul Kovacs a promis ajutor financiar pe timp de 1 an pentru chiriile celor rămași fără locuințe în urma exploziei din 27 februarie, se modifică atât cuantumul sumei promise cât și perioada de susținere.

Așa declara ieri, 30 martie 2022 primarul Kovacs:

Astăzi, în ședința extraordinară a Consiliului Local Carei s-a votat suma de 800 de lei lunar dar pentru perioada de 6 luni. Niciun consilier nu a intervenit în favoarea careienilor afectați de explozie. Primarul a vorbit 5 minute pentru a abate atenția de la conținutul proiectului introdus suplimentar pe Ordinea de Zi.

Motive pentru diminuarea sumei și a perioadei de acordare se găsesc mereu. Ceata de angajați din primărie, responsabili cu manipularea opiniei publice, acționează constant în stil ceaușist pentru întreținerea imaginii evazionistului care este primarul.

Nu degeaba le-a spus ieri primarul careienilor rămași fără apartamentele proprietate…,,să vă bucurați că sunteți sănătoși, că trăiți. Să fiți optimiști. Bine  că nu ați murit…Eu nu m-aș speria  în locul vostru…Nu banii contează acum ci ce să facem în continuare. Să veniți cu soluții, să găsiți un om cu bani…un constructor care să spună ce să facem,,.

Ca persoană care a pierdut dreptul de a deține o proprietate până la achitarea datoriilor, primarul Kovacs ar trebui să manifeste mai multă înțelegere. Dacă nu era băgat în UDMR și ales ca președinte  în 2008 pentru a candida ca primar, astăzi era un no name.

Primăria Carei a alocat peste 160 de mii de lei pentru o societate locală care să facă curățenie la blocul distrus de explozie dar nu găsește nicio modalitate de a ajuta măcar cu plata chiriei pe timp de  un an câțiva careieni.

Până și propunerea de a se organiza  un eveniment cultural caritabil, cu strângere de fonduri a fost refuzată dar se promovează strângerea de fonduri printr-o asociație  unde activează directorul serviciului de asistență socială, Monica Radu.

Primarul Kovacs i-a primit pe careienii rămași fără locuințe în urma exploziei. ,,Să vă bucurați că trăiți, că sunteți sănătoși!,,

Buletin de Carei

 

Lasati un comentariu