De azi se virează banii în conturile careienilor cu apartamentele afectate de explozia din 27 februarie

• publicat la: 18 mai 2022
De azi se virează banii în conturile careienilor cu apartamentele afectate de explozia din 27 februarie

După apariția  în Monitorul Oficial a numelor fiecărei persoane care beneficiază de ajutor financiar  guvernamental, de astăzi a început virarea sumelor în contul careienilor afectați de explozia din data de 27 februarie 2022 din piața Avram Iancu.

Un număr de 8 persoane vor primi câte 10 mii de lei iar un număr de 6 persoane vor primi câte 5  mii de lei. Ajutorul guvernamental pentru careieni  este acordat ca urmare a intervenției prefectului Radu Roca și nu a administrației Kovacs-Keizer.

Ajutoarele de urgenţă aprobate de Executiv sunt acordate în baza anchetelor sociale efectuate de agențiile județene pentru plăți și inspecție socială, centralizate de Agenția Națională pentru Plăți și Inspecție Socială și sunt suportate din bugetul Ministerului Muncii și Solidarității Sociale.

Primăria Carei a acordat câte 2  mii de lei fiecărei familii afectate, a promis ajutor lunar de 0 mie de lei pentru chirie pe timp de un an dar a inițiat proiect de hotărâre doar pentru 800 de lei lunar pe timp de 6 luni.

Promisiuni neonorate față de careienii afectați de explozia din 27 februarie

Câțiva careieni care au avut apartamente  în blocul din piața Avram Iancu se plâng că din locuințele lor au mai dispărut câteva uși care erau în bună stare deși Poliția Locală a fost desemnată pentru asigurarea securității zonei.

Pentru operațiunea de curățare a locului exploziei, Primăria Carei a alocat suma de 160.900 lei firmei Zacladova SRL. Câțiva careieni reclamă distrugerea cu utilajele societății a mobilierului din interiorul apartamentelor cu tot cu lucrurile care nu au reușit să le scoată în timp util.

Buletin de Carei

Lasati un comentariu