Se fură din apartamentele afectate de explozia din 27 februarie

• publicat la: 18 mai 2022
Se fură din apartamentele afectate de explozia din 27 februarie

Au trecut aproape 3 luni de la explozia din 27 februarie 2022. A fost nevoie de  o secundă pentru a se distruge munca de o viață a 16 familii. De 3 luni stau la neamuri, prieteni sau în chirie. Primăria a promis că va asigura paza apartamentelor prin Poliția Locală. Ca orice promisiune a administrației locale, nu valorează doi bani. Oamenii se plâng că li s-au furat candelabre din apartament, oale și cratițe din bucătărie precum și uși în bună stare. Chiar nu putem acorda  un minim respect  și ajutor semenilor noștri aflați în suferință, domnilor de la Poliția Locală? Putea fi oricine  în locul lor, chiar  și domniile voastre, nu?

Duminică, 27 februarie 2022, a avut loc la Carei o explozie deosebit de puternică la  un bloc cu 4 etaje din piața Avram Iancu. Incendiul ce a urmat a fost stins în timp record dar pagubele datorate exploziei au fost imense. Unii locatari au rămas pur  și simplu fără locuință.

Din păcate, administrația locală nu a gestionat eficient toată situația de criză și nici nu a menținut  un dialog constant cu cei afectați. A fost nevoie de intervenția careienilor din blocul distrus pentru ca primarul să conștientizeze că oamenii au nevoie de ajutor  măcar la plata chiriei. Semenii noștri nu au avut nicio vină pentru că au rămas fără locuința pentru care au trudit  o viață.

Promisiuni neonorate față de careienii afectați de explozia din 27 februarie

Nu toți locuitorii din blocul distrus au avut rudenii sau prieteni unde să se mute. Pentru situații disperate a fost nevoie de intervenția prefectului Roca pentru acordarea unei locuințe din fondul locativ.

Cert este că apartamentele distruse au fost lăsate de izbeliște, fără pază sigură iar firma căreia i s-au virat peste 160 mii lei pentru degajarea locului exploziei a distrus și piesele de mobilier aflate în stare bună.

Buletin de Carei

  • Buletin de Carei se confruntă cu cenzura pe rețelele de socializare și pe internet. 
  • Intrați zilnic direct pe site pentru a vă informa. Contactați-ne: AICI.
  • Dacă apreciați munca noastră, vă invităm să dați un Like și să distribuiți pagina de Facebook.

 

comentarii

de Comarov la 18 mai 2022 - 19:33

Ce așteptăm,vedem când va fi reconstruit???Bine ca salariile bune poate să încaseze!!!Nici nu știe din ce a influențat explozia puternica,așteptați până anul viitor,sau până la mai 40 a unui an,important este că avem un orășel frumos pe nivel austriac.!!!

Lasati un comentariu