Ziua Poliției a fost marcată la Satu Mare. Galerie FOTO

• publicat la: 25 martie 2022
Ziua Poliției a fost marcată la Satu Mare. Galerie FOTO

Ziua Poliției Române are o dublă însemnătate, fiind sărbătorită în fiecare an concomitent cu unul dintre cele mai importante praznice ale creștinătății ortodoxe ”Buna Vestire”, marcând prin semnificațiile sale, alături de bucuria creștinească, sentimentul de încredere în valorile umane.

Datele istorice arată că, în anul 1822, înmânarea de către domnitorul GRIGORE DIMITRIE GHICA a Steagului Agiei –  primul  drapel al Poliţiei Române cu simbolul creştin al Bunei Vestiri – legalizează funcţionarea Instituţiei Poliţiei Române.

Sub diferite denumiri, într-o formă sau alta, POLIŢIA, ca instituţie, a asigurat un climat de ordine în toate orânduirile cunoscute de istorie, ajungând astăzi la 200 de ani de lege şi onoare.

În această zi de sărbătoare celebrăm coeziunea de breaslă și încununarea eforturilor depuse de polițiști, pentru liniștea societății.

Pentru a marca acest moment important, în cursul acestei dimineți a avut loc o ședință festivă, la care polițiștii au fost onorați cu prezența domnului prefect al județului Satu Mare, a domnilor subprefecți, a domnului președinte al Consiliului Județean Satu Mare, a domnului primar, a tuturor procurorilor din cadrul Parchetelor, a șefilor de armă și a comandanților structurilor din sistemul national de apărare, ordine publică și siguranță națională, a directorilor de instituții publice deconcentrate.

Unui polițist sătmărean, conducerea Poliției Române i-a conferit “Placheta de onoare a Poliției Române”, Inspectoratul de Poliție Județean Satu Mare fiind în aceeași măsură onorat de  de această distincție.

Pentru merite deosebite, 15 polițiști au fost avansați în gradul profesional următor, înaintea îndeplinirii stagiului minim.

Pentru  implicarea de care au dat dovadă în exercitarea profesiei, 42 de polițiști, dintre care 17 ofițeri de poliție și 25 de agenți de poliție, au fost recompensați prin acordarea de “Mulțumiri scrise”.

În cadrul ședinței au fost avansați în gradul profesional următor, la termen,  67 de polițiști.

Cu ocazia aniversării, polițiștii au organizat o serie de evenimente dedicate sătmărenilor, în special, copiilor.

Astfel, aceștia s-au aflat în Piața Libertății, unde au prezentat o parte din dotarea rutieră și criminalistică,  armamentul şi tehnica folosită în misiuni de către  polițiștii de la Serviciul de Acțiuni Speciale.

La standurile de documentare-informare vizitatorii au fost primiți de către polițiștii structurilor de Ordine Publică, Resurse Umane, Prevenire, Biroul pentru Siguranța Școlară care au oferit pliante, broşuri şi alte materiale de promovare a profesiei de poliţist şi cu conţinut educativ – preventiv.

Autoturismul din dotarea polițiștilor Biroului pentru Protecția Animalelor a reprezentat o altă atracție pentru mai micii participanți.

Polițiștii prezenți au răspuns la toate întrebările micilor vizitatori despre curiozitățile legate de munca de poliție.

Pe parcursul activității, participanții au primit dulciuri, obiecte promoționale, prin aceasta cei mici înțelegând faptul că polițiștii sunt prietenii lor.

LA MULȚI ANI,  POLIȚIA ROMÂNĂ!

LA MULȚI ANI, POLIȚIȘTI SĂTMĂRENI!

Lasati un comentariu