Un nou spectacol pentru cultura muzicală maghiară. Românii nu-i pot asculta la Carei pe Plăieșii din Chișinău

• publicat la: 27 aprilie 2022
Un nou spectacol pentru cultura muzicală maghiară. Românii nu-i pot asculta la Carei pe Plăieșii din Chișinău

Primăria Carei din a cărei conducere nu face parte niciun român continuă politica discriminatorie și antiromânească și susține un nou spectacol al operei maghiare din Cluj Napoca  prin ansamblul Operettissimo. Vineri, 20 mai 2022, ora 18:00, la Teatrul Municipal din Carei, va avea loc spectacolul de operetă, musical al Ansamblului Operettissimo din Cluj Napoca.

Ansamblul Operettissimo  promovează cu sprijinul guvernului ungar cultura muzicală maghiară după cum apare menționat pe pagina lor. Pe când un spectacol la Carei al Operei naționale din Chișinău sau Craiova sau Constanța? De ce românii din Carei nu au parte de reprezentații ale unor ansambluri renumite din România?

,,A kolozsvári Operettissimo együttes fontosnak tartja a magyar zenekultúra terjesztését, ezért előadásokat vállal különböző rendezvényeken,,.

În timp ce pentru publicul maghiar din Carei spectacolele se țin lanț, cele cu tematică identitară românească sunt refuzate. Ansamblul folcloric Plăieșii din Chișinău a fost refuzat a fi primit la Carei dar se susțin toate trupele din Ungaria care vin la Carei, inclusiv cele cu piese cu tentă revizionistă.

Postăm întreg comunicatul remis de Centrul Cultural Carei, director Szucs Jozsef, pentru a se vedea diferența de informare.

Vineri, 20 mai 2022, ora 18:00, la Teatrul Municipal din Carei, va avea loc spectacolul de operetă, musical al Ansamblului Operettissimo din Cluj Napoca.
Bilete se pot achiziționa de la biroul Centrului Cultural Carei, prețul fiind de 35 lei.
Pénteken, 2022. május 20-án, 18:00 órakor, a nagykárolyi Városi Színházban a kolozsvári Operettissimo Együttes előadására kerül sor.
Jegyek elővételben válthatók a Nagykárolyi Művelődési Központ irodájában, 35 lejes áron.

Az Operettissimo együttes a legszebb és legismertebb operett és musical részletekkel szeretné megünnepelni 10 éves fennállását a nagykárolyi közönséggel! Részletek hangzanak el a Csárdáskirálynő, Mágnás Miska, Cirkuszhercegnő, Bajadér, Marica grófnő operettekből,illetve az Operaház fantomja, Szépség és a szörnyeteg, A Notre Dame-i toronyőr, My fair lady és Kabaré című musicalekből.

Așa se promovează la Carei buna înțelegere și respectul reciproc de către cei ajunși în funcții de conducere la Casa de Cultură dar nu numai.

Buletin de Carei

Lasati un comentariu