Sub binecuvântarea Sfintei Parascheva s-a dezvelit la Carei bustul lui Mihai Eminescu

• publicat la: 14 octombrie 2022
Sub binecuvântarea Sfintei Parascheva s-a dezvelit la Carei bustul lui Mihai Eminescu

Au trecut 5 ani de zile de la dezvelirea bustului lui Mihai Eminescu la Carei, într-o zi de 14 octombrie, sub binecuvântarea Sfintei Cuvioase Parascheva.

Alese mulțumiri tuturor celor care  ne-au sprijinit în lupta pentru obținerea aprobării amplasării bustului românului absolut, Mihai Eminescu la Carei.

Cu Mihai Eminescu în suflet rămânem mereu biruitori. Am fost, suntem și vom fi d,ACIA!

Sub binecuvântarea Sfintei Parascheva, într-o frumoasă zi de 14 octombrie 2017, a avut loc dezvelirea bustului lui Mihai Eminescu de la Carei în cadrul amplelor manifestări ale Adunării Generale ASTRA și în prezența conducerii Academiei Române, a Episcopilor ortodox și greco-catolic, a Prefectului județului Satu Mare, a reprezentantului Ministerului Culturii și Identității Naționale, a numeroși primari din țară și din Republica Moldova, directori de instituții și președinți de asociații culturale din județ, din țară și din străinătate. Toți au remarcat absența oricărui reprezentant al administrației locale, primar sau viceprimar, dovadă că nu au reușit să se ridice la înalțimea funcțiilor de care se folosesc doar pentru obținerea de avantaje personale  și materiale.

Cea mai amplă manifestare culturală nu doar din oraș ci din județ a avut loc la Carei în data de 14 octombrie 2017.
,,Bine ai venit în casa noastră,
Neamule, tu floarea mea albastră,,…

Acum 5 ani s-au deschis porțile orașului Carei pentru Mihai Eminescu

Carei, 2017. Bine ai venit în casa noastră, Mihai Eminescu

ing.Daniela Ciută,

Preşedinte ASTRA, Despărţământ Aurel Coza Carei

Lasati un comentariu