Consilierii UDMR Carei umilesc românii din satul Ianculești și amână proiectul pentru sărbătoarea Zilele Iancului

• publicat la: 24 mai 2022
Consilierii UDMR Carei umilesc românii din satul Ianculești și amână proiectul pentru sărbătoarea Zilele Iancului

În timp ce consilierii UDMR decontează pentru sărbătorile lor până și foile de dafin, boabele de piper și furculițe de unică folosință, pentru sărbătorile tradiționale ale românilor aceștia cer eliminarea protocolului adică servirea de bucate tradiționale ! Se întâmplă la Carei, oraș cu conducere exclusiv UDMR.

Foi de dafin, furculiţe,boabe de piper sau chimen comandate pe banii careienilor pentru UDMR Carei chiar înainte de a fi cerute

Consilierii majoritari UDMR din CL Carei nu au pierdut nici de această dată ocazia de a umili românii și de a sfida sărbătorile lor tradiționale. Proiectul privind acordarea de sprijin financiar pentru sărbătoarea satului Ianculești ce aparține de UAT Municipiul Carei a fost amânat pentru că suma cuprindea și cheltuieli de protocol adică bucate tradiționale pentru invitați. Consilierii UDMR consideră că doar ei au dreptul la protocol din bugetul local mai ales când e servit în sălile Casei de Cultură și au ca invitați, oficiali din Ungaria.

Luni, 23 mai 2022, la Primăria Carei a avut loc ședința Consiliului Local. Ordinea de Zi publicată nu conține toate proiectele de hotărâre inițiate de primar, nu au fost publicate nici proiectele de hotărâre. De ce? Pentru că autoritățile guvernamentale pun mai presus de respectul pentru cetățeanul român alianțele politice.

Grupul de consilieri PSD a inițiat un proiect de hotărâre privind acordarea de ajutor financiar în valoare de 30.000 lei pentru organizarea celei de-a XXI ediții a Festivalului Moților-Zilele Iancului.

Președintele de ședință Ujlaki Gabor a supus la vot, la începutul ședinței, Ordinea de zi ce cuprindea și acest proiect de hotărâre și s-a întrunit unanimitate de voturi. La momentul prezentării Proiectului aflat pe Ordinea de Zi la punctul 4, consiliera Venig de la UDMR a propus amânarea lui. Consilierul PSD Micovschi a intervenit afirmând că ar fi trebuit să se specifice în debutul ședinței propunerea de amânare.

După schimbul de fraze dintre cei doi și secretara Adela Oprițoiu, primarul evazionist Kovacs a solicitat o pauză de 5 minute pentru consultări. Cu alte cuvinte, consilierii UDMR au venit la ședință cu temele nefăcute!

Consilierii cu atitudine de grofi s-au retras din sala de ședințe pentru a discuta  în voie dacă aprobă sau nu pentru românii din Ianculești proiectul privind organizarea sărbătorii.

Reveniți în sala de ședință, consilierii cu apucături de grofi au invocat lipsa unui program riguros, punct cu punct, din proiectul de hotărâre precum și faptul că va exista o masă de protocol. Se tem consilierii UDMR că vor veni rapsozi populari cu cântece patriotice?

Consiliera Venig a fost purtătoarea de cuvânt a grupului UDMR care tratează cu dispreț orice acțiune românească. Vă readucem aminte că Venig Gabriela a fost cea care a votat în 2015 împotriva amplasării bustului lui Mihai Eminescu la Carei pe motiv că acesta nu și-a adus contribuția la cultura locală.

S-a supus la vot amânarea proiectului privind organizarea sărbătorii moților din Ianculești dar cele 5 voturi ale consilierilor români au fost prea puține în fața mașinii de vot UDMR.

După ce sâmbătă, 21 mai 2022, cei din PSD și PNL au mâncat și au băut cot  la cot cu colegii din UDMR, luni, 23 mai 2022, și-au primit răsplata pentru participarea la acțiunea din Parcul Dendrologic: Zilele Iancului au fost amânate pentru că nu se cunoaște cu exactitate programul și nu se dorește masă de protocol pentru români.

Poate consilierii UDMR au crezut că micii și sarmalele tradiționale moțești din Ianculești vor avea mai mult succes decât bogracsul lor și nu au riscat.

La finalul ședinței, am solicitat consilierului Csizmadia Zsolt de la UDMR să ne spună care a fost motivul pentru care a votat amânarea organizării sărbătorii moților din Ianculești. Acesta a precizat că ,,așa s-a hotărât…eu nu am nimic împotriva lor dar să fie fără protocol…și se va aproba toată suma dar  în ședința viitoare,,.    Cu alte cuvinte tot acest circ  a fost doar pentru umilirea românilor, a consilierilor români și a moților din Ianculești, pentru a le arăta cine este stăpânul în Carei.

Nu este pentru prima dată când consilierii UDMR se îmbățoșează împotriva sărbătorii moților din satul Ianculești și refuză să se comporte civilizat și să trateze în mod egal fiecare  sărbătoare a comunităților ce formează UAT Carei. Se pare că Avram Iancu le dă și mort fiori celor care nu iubesc România  și neamul românesc dar se va găsi ac și de cojocul lor. Chiar nu pot batjocori la infinit românii fără ca să dea socoteală.

Buletin de Carei

  • Buletin de Carei se confruntă cu cenzura pe rețelele de socializare și pe internet. 
  • Intrați zilnic direct pe site pentru a vă informa. Contactați-ne: AICI.
  • Dacă apreciați munca noastră, vă invităm să dați un Like și să distribuiți pagina de Facebook.

 

Lasati un comentariu