Peste 700 de oferte la Bursa Locurilor de Muncă

• publicat la: 20 mai 2022
Peste 700 de oferte la Bursa Locurilor de Muncă

Agenția Județenă pentru Ocuparea Forței de Muncă Satu Mare a organizat azi 20.05.2022 Bursa Generală a Locurilor de Muncă la  Casa de Cultură a Sindicatelor.

Bursa Generală a Locurilor de Muncă este o măsură activă care se adresează in mod egal tuturor persoanelor înregistrate la agenție, someri indemnizați și neindemnizați, persoane în căutarea unui loc de muncă, pentru a avea  acces la un loc de muncă.

La deschiderea bursei au participat reprezentanți ai Prefecturii Satu Mare în persoana domnului prefect Roca Tiberiu Radu și subprefect Pop Romeo, deputat de  Satu Mare Cosma Adrian, vicepreședinte Consiliul județean Beșeni Cristian Valer, viceprimar Stan Gheorghe Primăria Satu Mare, membrii Consiliului Consultativ al AJOFM  Satu Mare, directori ai instituțiilor publice precum si reprezentanți ai Poliției, ISU, Jandarmerie, Penitenciar și Centrul Militar.

Au avut standuri speciale reprezentanții Inspectoratului Județean de Poliție, ISU, Jandarmerie,  și Centrul Militar, unde au prezentat informații despre activitățile ce le desfășoară.

Penitenciarul cu regim deschis Satu Mare a participat la bursa cu 10 persoane private de libertate ce urmează să fie eliberate în perioada următoare în vederea familiarizării cu condițiile  de muncă și meseriile solicitate pe piață.

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Satu Mare în colaborare cu Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului au amenajat un stand special pentru persoanele cu dizabilități pentru a fi informați în condiții de egalitate cu ceilalti participanți la mediul fizic, informational și comunicațional, în vederea creșterii șanselor de ocupare pe piața  muncii prin acordarea de subvenții în vederea achiziționării de dispozitive și tehnologii asistive și tehnologii de acces.

Din cei 256 de agenți economici contactați, 52 de agenți economici au fost prezenți la bursa și au oferit 701 de locuri de muncă din care 55 pentru studii superioare.

Principalele domenii în care s-au făcut oferte de muncă sunt:

Industria mecanică –164 locuri de muncă în următoarea structură, operatori CNC, lăcătuș mecanic, montator subansamble, sudor, sculler matrițer, inginer chemist, inginer  mechanic,acoperator metale etc.

Industria textilă,pielărie – 73 locuri de muncă,  confectioner asamblor articole textile, tricotor, ,confectioner articole din piele., programator.

Industria lemnului – 60 locuri de muncă,tâmplar universal, muncitor necalificat,, lăcătuș mecanic, controlor calitate, tapițer, montator subansamble.

Construcții  –  3  locuri de muncă , zidar ,zugrav, dulgher.

Comerț – 28 locuri de muncă, programator, asistent comercial,lucrător gestionar, lucrător commercial, manipulant marfă.

Alte domenii  –  373 locuri de muncă, agent de asigurare, agent de vânzări, operator în producție, muncitor necalificat, tractorist, gaterist, mechanic auto, bucătar, agent servicii, ospătar, casier,etc.

La bursa au participat aproximativ 800 de persoane in căutarea unui loc de muncă, au fost intervievate 310 persoane,din care selectate în vederea încadrării 225 persoane din care 9 au fost angajati în ziua bursei.

Cu ocazia bursei, AJOFM Satu Mare a prezentat si oferta  locurilor de muncă din Uniunea Europeană prin standul realizat de reprezentantul EURES  și oferta de formare profesională pentru anul 2022.

S-a organizat și un stand special de  Economie Socială unde s-au prezentat exemple de bune practici de către intreprinderea socială de inserție SC.Social Robotics Hub S.R.L.Prezentarea  s-a  numit –   Introducere în Robotică, este un hub de educație iSTEAM și aprofundează etape de cunoaștere fizică, electronica, explorarea robotului și rezolvarea autonomă.

În colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Satu Mare , la bursa au participat și elevi  din clasele  care urmează să- și finalizeze studiile pentru a fi informați despre oferta de locuri de muncă.

Considerăm ca această bursa a fost de un real folos atât pentru agenții economici participant, cât si pentru persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă, sau care doresc să-și schimbe profesia.

AJOFM Satu Mare va răspunde cu promtitudine la orice solicitare a agenților economici de a organiza noi burse care să le permită acestora să-și gasească forța de muncă de care au nevoie.

 

Lasati un comentariu