Primarul Kovacs pune punctul pe i la întâlnirea cu ministrul agriculturii din România: ,, suntem nevoiți să aducem din Ungaria produse de slabă calitate,,

• publicat la: 2 mai 2022
Primarul Kovacs pune punctul pe i la întâlnirea cu ministrul agriculturii din România: ,, suntem nevoiți să aducem din Ungaria produse de slabă calitate,,

Ministrul agriculturii și dezvoltării rurale, Adrian Chesnoiu,  s-a aflat astăzi într-o vizită de lucru în județul Satu Mare și s-a întâlnit la Consiliul Județean cu președintele Pataki Csaba, vicepreședintele Ioan Rus, administratorul public al județului, Kovács Maté, primarul municipiului Satu Mare, Kereskenyi Gabor și cu deputații Magyar Lóránd și Nagy Szabolcs.

Ministrul a fost însoțit de secretarul de stat în Departamentul Românilor de Pretutindeni, Gheorghe Cârciu. Întâlnirea a fost urmată de o ședință de lucru cu primarii și fermierii din județ, la sediul Instituției Prefectului.

Întâlnirea a avut ca scop o informare a ministrului privind problemele curente ale agricultorilor sătmăreni dar și prezentarea principalelor direcții strategice în politica rurală și a măsurilor de sprijin în agricultură și industria de procesare, actuale sau în curs de definitivare ca noi programe de finanțare.

La ședință a luat parte  și primarul evazionist al municipiului Carei, Kovacs Eugen. Acesta a fost abandonat de către consilierii săi care au fost prea ocupați să posteze materiale pe blogurile lor personale  în timpul programului din primărie așa că nu au făcut nicio referire despre întâlnirea de azi a primarului cu ministrul agriculturii din România. Poate dacă erau demnitari din Ungaria ar fi reacționat rapid. Nici doamnele de la Departamentul de comunicare și informare nu l-au însoțit pe primar așa că pe pagina Primăriei Carei nu se face nicio referire la activitatea de astăzi a primarului Kovacs. Nici măcar consilierul județean Monika Kovacs-Giurgiu, fiica primarului și deținătoarea portalului maghiar de știri Anziksz nu a menționat despre intervenția lui Kovacs Eugen de la întâlnirea cu ministrul agriculturii, Adrian Chesnoiu.

În scurta sa  intervenție, primnarul Kovacs a deplâns închiderea fabricii de zahăr din Carei, a celei procesatoare de fructe ca de altfel a tuturor unităților industriale ce asigurau o anumită independență alimentară atât orașului cât  și județului.

,,S-au închis toate unitățile industriale de procesare a sfeclei de zahăr, a fructelor și legumelor și acum suntem nevoiți să aducem din Ungaria produse de slabă calitate,, a spus printre altele Eugen Kovacs.

Interesul fermierilor sătmăreni pentru această acțiune a fost foarte mare, aceștia au găsit răspuns la numeroase întrebări care au fost adresate ministrului. De asemenea, primarii prezenți la întâlnire au ridicat problema finanțării proiectelor de infrastructură demarate în mediul rural având în vedere unele dificultăți generate de actuala conjunctură economică.

Felicitări Instituției Prefectului și ministrului agriculturii pentru că nu au făcut deosebiri între agricultori atunci când au lansat invitația pentru întâlnire așa cum au procedat alți demnitari de rang înalt de la Guvern, din partea ONG-ul UDMR, atunci când au venit în vizită de lucru la Satu Mare.

Buletin de Carei

 

Lasati un comentariu